søndag 28. juli 2013

Hatten av for Zinnia

Den ene krukken med Zinniaen (Frøkenhatt) strøk med etter 2 ukers tørke, så nå finnes det kun én plante igjen her på Skyggebalkongen. Den var også lettere henslengt, men etter noen runder med vanning og godsnakk kom den til hektene igjen og står nå med mange blomster, og enda flere knopper.


Egentlig er fargen litt brunere enn på bildet, så mot rød teglstein gjør den ikke akkurat så mye av seg. Men på nært hold funker jo det meste :)Jeg hadde ikke forventet så god forgrening og dermed så mange blomster på samme plante. Det betyr jo at blomstringen varer litt. Har ikke helt fått med meg hvor lenge hver enkelt blomst står, her har jeg ennå ikke deadhead'et, bortsett fra å kaste noen planter, da.


Frøkenhatt foretrekker nok mer sol, men har altså potensiale til å greie seg på en skyggebalkong. Den trenger endel vann, men passer man lit på så ordner det seg jo.


Jeg hadde ikke tenkt å gjenta Frøkenhatt til neste år, 2013 var liksom en slags test, men nå er jeg neimen ikke sikker... Kanskje en mer fargeglad variant i 2014?

7 kommentarer:

 1. Det var en riktig fin Zinna eller frøkenhatt som du har klart å holde liv i.

  SvarSlett
 2. Jeg likte veldig godt Frøkenhatten din - faktisk så godt at jeg har tenkt å kopiere deg til neste år. Jeg har Envy og tror en samplanting av Red Lime Queen og Envy kan være helt knall. Det eneste problemet er at sneglene spiser de og det gjør at overlevelsen reduseres dramatisk i herdingen. Spirer greit inne og så er de bare mums borte når de kommer ut. Må finne en mer sneglesikker løsning på herdingen i Eplehagen. Når de kommer i beddene blir de også spist , men er plantene store nok så går det med et skrik.

  SvarSlett
 3. Skaperverket er jaddenimeg vakkert altså :)

  SvarSlett
 4. Så nydelige bilder av din Zinnia, en plante jeg har prøvd å så, men aldri fått til! Da får jeg heller beundre dine :) Fortsatt god sommer til deg!

  SvarSlett
 5. Lekker farge din Zinnia. Spiser sneglene opp bladene?
  Jeg gjorde som du sa med mine Z og toppet dem. Har dermed fått mange stengler og blomsterhoder. De er gule med småprikkete, røde polkadots.
  Dessverre foretrekker sneglene disse skjønnhetene også. På tross av at jeg har plantet dem oppi krukker, finner de veien til matfatet. Småfrynsete er bladene, som blonder. Grr...

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hørt at sneglene liker Zinnia ja, så dine snegler er sikkert helt normale. Her hos meg på balkongen er det verken rådyr eller snegler, så tørke er det største problemet.

   Slett
 6. Takk for kommentarer! Joda, blomstene er jo fine, de. Er jo glad for at ihvertfall den ene klarte seg.

  SvarSlett