søndag 4. august 2013

Dahliaprosjektet - fortsatt ingen skyggeblomstring

Ja, det begynner å bli en stund siden forrige oppdatering, til tross for at georginene i år beslaglegger både bord og stoler her på Skyggebalkongen. De er absolutt tilstede!


Det er ikke lenger mulig å skille plantene fra hverandre. De har floket seg så mye sammen at hvis én skal ut må alle ut. Noe vokser nedover for så å svinge oppover, men det er i alle fall mye grønt som også rekker opp til dagslyset.


Og her skulle jeg altså ha sittet med et kaffekrus eller et enkelt måltid. Det har aldri vært så fullt her! Aldri mer, tenker jeg nesten hver gang jeg titter ut på balkongen og lirker meg ut og innimellom for å vanne. Vannkannen kommer ikke til, heldigvis står georginene på undervanningsfat.

I dag oppdaget jeg at Dahlia 'Ruthe' ikke hadde det så bra som de andre. Ingen grener vokste opp, og ingen blader var spesielt friske. Slapp i fisken og sikkert nokså høy feber om jeg hadde sjekket. 'Ruthe' ble tatt med inn for inspeksjon. Den hadde nesten ingen røtter, og med mye mindre vekst enn de andre, tror jeg nok at den har hatt det altfor vått. Ingen poeng i å ta vare på denne - så dermed er nå også D. 'Ruthe' ute av dansen. Bu-hu.


Det er nok mye som kunne vært gjort litt annerledes. Jeg skulle ikke ha toppet plantene, selv om det hindret dem i å vokse inn i lysstoffrøret før de kunne settes ut. Det betyr jo at blomstringen kommer senere, men ikke minst tar det seg dårlig ut med to grener som vokser rett ut der den ble toppet. De ville muligens hatt en mer rett-opp vekst uten topping.

Jeg skulle nok også ha plukket ut bare de 3-4 mest interessante og gitt dem mye større potter, istedet for å ta vare på nesten alle.

D. 'KariK' står forresten fortsatt på kjøkkenbenken, liten og frodig som bare det.

To er forresten blitt kontorgeorginer, men i farten husker jeg ikke hvem... Tror det er 'ElseT' og 'Landsbyliv'. Kanskje de blomstrer i løpet av august, siden de jo står i solrikt vindu hvor andre kontorgeorginer står i blomst.

Nå er det like før jeg tar en ny tur innom feriehagen, der ble mange dahliaer fra prosjektet plantet ut i bed for ca 4 uker siden, og der tror jeg nok at det kan være en mulighet for blomstring...

9 kommentarer:

 1. Kjekt å høre fra Dahliaprosjektet, selv om de tar opp hele balkongen din.

  Ha en fin tur til feriehagen!

  SvarSlett
 2. Alltid spennende med oppdatering fra dahliaprosjektet :-)
  Jeg har nesten gitt opp balkongen i år. Plantene jeg hadde der fikk nemlig ikke vann når jeg var på 2 ukers ferie. Nesten alle på selve balkongen overlevde fint, men blomstrer ikke så mye som før ferien. Balkongkassene måtte imidlertid byttes ut. Jeg tar ikke det så tungt. Skal snart avgårde igjen og da blir det heller ikke vanning på stakkarne ;-)
  Får heller være snillere neste sommer.
  Ha en fortsatt riktig fin dag Bille. Håper det kommer blomster på de håpefulle om noen uker! :-)
  Stein

  SvarSlett
 3. Jammen krevende med planteprosjekter!
  Hold ut, så venter vi oss en heidundrende innspurt ;-)

  SvarSlett
 4. Frodige og grønne er de og de har jo ennå litt tid på seg til å blomstre, det hadde gartneren fortjent synes jeg.

  De jeg sådde i år satte jeg ut i hagen(i bedet), de sturte ganske lenge men den siste måneden har de fleste blomstret.

  Ha en fin august dag, Marit.

  SvarSlett
 5. Jag hoppas du har blommor på dem i hagen för du har jammen strävat med dina frö. Spännande följetong för oss läsare är det också :)

  SvarSlett
 6. Jeg venter i åndeløs spenning på rapport fra feriehagen :)
  God tur dit.

  SvarSlett
 7. Takk, takk :) Jeg ankom ferieparadiset i går kveld, og her har georginer m.m. tatt helt av! Georginebedet er stupfullt, og flere blomsterfarger jeg ikke har sett før. Men det blir litt vrient å finne igjen merkepinnene inni der, rapport kommer snart :)

  SvarSlett
 8. Morsomt å følge med på Dahliaprosjektet ditt :-) Håper at det vil komme blomster på noen av de du har på balkongen også.
  Gleder meg til å se bilder fra feriehagen, og da spesielt til de Dahliene som blomstrer :-)
  Kos deg :-)

  SvarSlett
 9. Spennende Dahliaprosjekt! Kjenner igjen det med fullt av planter og vondt å vanne fra blokktida mi - særlig når det var fullt inne og jeg sølte på parketten fordi jeg ikke kom til...
  Tørke, ikke topping og ikke ompotting gir rask blomstring har jeg merka i år - hadde noen pyntekorg som blomstra raskt...

  SvarSlett