mandag 19. desember 2011

En liten konkurranse...

Denne uken er det sikkert mange som ikke har noe å finne på. Rett før jul og sånn, det går jo mest i venting og atter venting. For alt man skulle gjøre er selvsagt gjort for lenge siden. Og hva skal man da finne på, liksom?

Så da tenkte jeg å bidra med en bitteliten bruke-opp-tiden-konkurranse. Ingen premier, men dessto enklere regler: Hvilke planter er med på dette bildet fra feriehagen min? De plantene jeg spør om er nummererte fra 1 til 5, og skulle du få øye på noe annet innimellom, kanskje noe som burde vært luket vekk, er du selvsagt så høflig at du tier om akkurat det, hehe!


Svaret poster jeg i løpet av romjulen. Slektsnavn eller norsk navn holder lenge. Den første som poster flest riktige får heder og ære! Og litt mindre ventetid. Lykke til!

5 kommentarer:

 1. Blir nok dåelig med heder og ære på meg, kjenner bare igjen Tror jeg da) nr 3 som er vinterglans, nr 4 hosta (dugghosta) og nr 5 tror jeg er et anemoneblad. He-he alt dette for å slippe å vaske hus :) Ha ei fin siste adventsuke.

  SvarSlett
 2. Hm,hm, har jag någonsin varit interesserad i hage? Man kan undra med mina dårliga kunskaper.. Jag känner bara igen Hostan, ser at turidshaging kan ännu flera.. Men 1.an, kan det vara en revebjelle?
  Inte stress för mycket nu :)

  SvarSlett
 3. Helt på jordet... men...
  1. Digitalis, revebjelle
  2. Aegopodium podagraria 'Variegata' :)))
  3. Pachysandra terminalis, vinterglans.
  4. Hosta et-eller-annet
  5. Geum et-eller-annet
  Et forsøk iallfall... :)
  God jul!

  SvarSlett
 4. Så flinke dere er! Er visst bare en eneste plante dere ikke har på plass ennå!

  SvarSlett
 5. Oi! Jeg skulle poste svarene i romjulen, og nå er det jo så vidt jeg rekker det! He he.

  1. Lungeurt (Pulmonaria) den med røde blomster
  2. Helt vanlig Svallerkål (Aegopodium)
  3. Vinterglans (Pachysandra)
  4. Duggbladlilje (Hosta)
  5. Høstsymre (Anemone)

  Så da får Turidshaging og Haltepinken dele heder og ære -potten med 3 riktige hver :D

  PS: Haltepinken, 'Variegata' hørtes fint ut. Skvallerkålen var egentlig grunnen til at bildet ble tatt, jeg syntes den var veldig fin med de gule kantene, hehe. Plantene står alt for tett og hele bedet skal graves opp, og da blir det vel punktum for 'Variegata'.

  SvarSlett