søndag 21. august 2016

Undrenes tid er ikke forbi

Det er kanskje ikke et mirakel, men jeg undrer meg i alle fall litt over hvordan det er mulig. Da jeg nylig returnerte til byen var selvfølgelig det første jeg gjorde å løpe ut på Skyggebalkongen. Etter tre og en halv sommeruker uten vanning regnet jeg jo med at det bare var Blodbegeren som hadde greid seg.


Men jammen stod det ikke en Skyggesikke der og ønsket velkommen! Det ville vært en stor overdrivelse å påstå at den var i fin form, men selve blomsten var i hvertfall rimelig i slaget. Dette må ha vært den av de fem som kom sist i blomst. Flere av sikkene var bra visne, den nærmest rekkverket var faktisk tørrest.


En heller trist balkong rett etter hjemkomst, men så snart jeg får fjernet litt vissent og kankje sper på med noen kjøpeplanter, blir det vel ennå mulig å nyte noen varme kvelder her ute.


Nå har jeg et merkelig dilemma - målet var jo å få frø sånn at jeg kan så nye Skyggesikker til neste år. Jeg er klar over at det kan bli dårlig spireevne på det som måtte finnes i toppen på den her, men altså, jeg må jo ta vare på visne planter for å gi tid til eventuelle frø... Hvor skal jeg sette disse ikke fullt så lekre sikkene, tro... Den på bildet over ser rimelig ferdig ut, men stengelen er helt grønn og fin, så jeg ser ikke bort fra at den kan holde ut litt til...


Verre gikk det med Blomkarsen på veggen, men det regnet jeg jo med. Planten var forøvrig angrepet av lus, og lus på selvstyr i nesten en måned kan bli vel mye å hanskes med. Forresten, det er vel bare på min blogg at det postes bilde av visne planter, hehe...


Men altså, flere innslag av gult her i skyggen, det er jo verdt en pluss i margen. Hvis jeg tar litt kortere ferie neste år, kan det nok bli solsikker på Skyggebalkongen igjen!

Ønsker deg en fin søndagskveld!

12 kommentarer:

 1. Selvfølgelig!
  Skyggesikken har vel holdt ut og holdt ut for å vise deg hva den duger til.
  He-he. Jammen jeg har jo mer eller mindre bilde av visne stauder i dag (selv om edderkoppen har hovedrollen).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei, ja de har vært noen tøffinger! Hehe, å de visne bildene dine ja, godt at jeg ikke er alene om det :)

   Slett
 2. Et skikkelig under. Flott var den og. Visne skyggesikker er jo også vakre syns nå jeg. Ha en fortsatt fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! Ja, hadde det npå bare kommet en sånn fin frøskive, for de kan være flotte, men det ser dårlig ut...

   Slett
 3. Moro at det sto til liv da du kom hjem:) Jeg er nok ikke så flink til å vise frem det som går dritt i hagen, men det går til dundas her også noen ganger!

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt å vite at ikke alle lykkes med alt :) Det er vel naturlig å først vise fram det som går bra, mer inspirerende å titte på er det også :)

   Slett
 4. Hvor er det et skønt indlæg, man ved aldrig hvad der venter når man kommer hjem fra ferie. Solsikken skal du lade stå og tørre så længe du kan, det giver de bedste frø.

  Hilsen Maria

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Maria! Takk for oppmuntrende innlegg :) Ja, jeg håper det kan bli spiredyktige frø, men hittil ser det ikke direkte lovende ut.

   Slett
 5. Hei Bille! Velkommen hjem. Det er lenge siden jeg innså at på Skyggebalkongen er verken undernes eller miraklenes tid over:) Det blir nok sol- og skyggesikker til neste år også, kjenner jeg deg og balkongen din rett.

  Alt godt.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke, takk for hyggelig hilsen! Jeg må jo bare sørge for at det blir flere solsikker å se her på balkongen neste år. Kanskje de til og med greier å titte over rekkverket :)

   Slett
 6. Det nytter ikke å være to steder på en gang, så da er det i alle fall svært hyggelig å se at noe lyser mot deg når du kommer hjem. For vårt vedkommende er det hyttehagen som har fått lide i sommer. Neste år kan det bli annerledes :-) Ha en fin høst. Hilsen fra Liv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Vel, jeg har en slags uggen følelse av at både bybalkong og feriehage lider litt her i år, men ingen fare, jeg har allerede begynt å glede meg til neste år :)

   Slett