lørdag 31. desember 2011

Nytt år, nye muligheter

Først et lite hint om at jeg omsider har postet riktige svar i min lille førjulskonkurranse.

En bloggfri romjul var ganske fint. Jeg har feiret jul i feriehagen og selv om det ikke ble tid til hagearbeid, ble det selvsagt noen korte inspeksjonsrunder "i det grønne". Vinteren har sin sjarm, ikke minst synes jeg det er fint med et tydelig skille mellom årene, og med hagefokus blir jo vinteren et enda tydeligere sesongskille. Og kanskje også nødvendig rent mentalt, det hadde nok vært litt vanskeligere å ta pause fra bed, krukker og kar om man ikke måtte...

Og snart braker det løs igjen!

Istedet for bilde av nyttårsraketter og champagne, poster jeg et bilde av noen av mine håpefulle i feriehagen. Frøpottene er en spennende inngang til en ny hagesesong! Bildet er fra i høst og noe er nok plantet ut, mens mange nye sorter er sådd. Jeg har 3 kasser med staudefrøpotter, og på denne tiden er det jo umulig å vite hva resultatet vil bli - dermed heller ikke hvor nye planter skal plantes, og hvordan feriehagen vil bli forandret. Nye bed blir det sikkert, men hvor? Og hvor mange? Og det stakkars epletreet som har bodd i potte i 3 sesonger allerede, skal det endelig plantes ut? Jeg har nok av plen å ta av, men den opprinnelige planen ble vraket ved første spadestikk i vår, så i 2012 er det meste åpent :-)

Nå i julen viste det seg at flere av frøene jeg sådde i slutten av oktober allerede hadde spirt (!!), og det var jo ikke helt etter planen, men så vet jeg at spireevnen er god. Den milde høsten får skylden, men det er heller ingen krise siden frøene var fra egen hage og jeg har mer på lager. Påskeliljeløkene (tet a tet) som ble satt i vår var allerede blitt 10 cm høye, så vet jeg hvor de står og at det gikk bra!

På Skyggebalkongen har jeg ikke tenkt å så stauder i år. I hvertfall tror jeg det akkurat nå. Er såvidt i gang med frøkataloger, og erfaringsmessig er det fort gjort å bestille noe jeg egentlig ikke hadde tenkt å så.

Jeg håper vi alle får en flott 2012-sesong, og at vi tar oss tid til å nyte både forventningene og gleden over det faaaaantaaastiske resultatet :-)
Godt nytt år!

15 kommentarer:

 1. Ønsker deg ett riktig godt nytt år og håp om en flott ny hagesesong i 2012.

  SvarSlett
 2. Godt nytt år til deg også - og jeg håper som deg at vi får en flott 2012 sesong i tråd med egne forventninger. Og du har nok plass til et lite eiketre på balkongen, det tar sikkert laaaang tid før det blir noe størrelse på det? Så det kunne vært artig å prøve å få eikenøtter til å spire. La inn en ekstra link hos meg om dette.

  SvarSlett
 3. Gott nytt odlingsår önskar Anna Vattenkanna

  SvarSlett
 4. Ønsker deg et strålende nytt år!
  Gleder meg til å følge bloggen din videre i 2012.

  SvarSlett
 5. Godt nytt År! En kjempegod blogg som jeg håper jeg får følge i 2012 også!

  SvarSlett
 6. EG har ikkje sjekka frøpottene som eg sådde i haust, men tenkjer eg må sjå etter i morgon om det kan vere noken spirer på veg opp her og. Takk for det vi har delt i år, vonar vi held fram neste år og. Med alle gode ynskje om eit godt nytt år!

  SvarSlett
 7. Men så dumpet Impecta-katalogen ned i postkassa, ikke sant? He-he! Jaja, om du ikke fikk gjort det du tenkte i 2011, så får du en ny mulighet i 2012! La oss i alle fall håpe at det nye året byr på bedre vær enn det gamle gjorde!
  Ønsker deg et Godt Nytt År!

  SvarSlett
 8. Hei Bille,
  Tusen takk for hyggelig kommentar i min blogg og for delt heder og ære i din konkurranse! :)
  Må si at jeg føler med det trangbodde epletreet ditt. Håper det får større bopel neste sesong. :) Lykke til med hageprosjektene, og ha et flott og florerende år 2012!

  SvarSlett
 9. Ønsker deg et fint nytt hageår på balkongen og i feriehagen!

  SvarSlett
 10. frøplanter og planterom ja... ooo, gleder meg, i morra regner jeg med at jeg får rydda frem jorda, og da skal jeg så blodbeger :)

  Godt nytt år, håper det blir et superdupert hageår med masse godt vær :D

  SvarSlett
 11. Skulle ju önska dig det igår men så brände sig nästan såsen medans jag stod och läste... så gott nytt år! och lycka till med årets fröprosjekt :)

  SvarSlett
 12. Oi, takk alle for hyggelige kommentarer! Det er ikke rart vi gleder oss til ny sesong, det kjennes som om pausen har vært lang nok allerede!

  Ja, epletreet burde ha gitt opp forlengesiden, får vel spandere et lite blogginnlegg på saken :D
  Godt at du reddet sausen, Mia!
  Ja, Impecta katalogen er kommet :DDDDD (sikler egentlig mest på nettstedet deres, da... men kjekt med papirversjon også!

  SvarSlett
 13. Ønsker deg et riktig godt nytt år. Tusen takk for delt heder og ære :)

  SvarSlett
 14. Tusen takk for hilsen hos meg! Godt nyttår på balkong og feriehage! Nå kan vi snart glede oss til å så sommerplantene... :-)

  SvarSlett
 15. Ønsker deg et riktig godt nytt år med nye muligheter både hjemme på balkongen og i feriehagen!

  SvarSlett