fredag 29. juli 2011

Tankefull på balkongen

Det har vært et par stille uker her på bloggen. Tragiske begivenheter gjorde rett og slett at jeg mistet litt gnisten, og i forhold til alle de store spørsmålene ble bloggen veldig ubetydelig og liten. Selv om de fleste av oss ikke har vært direkte berørte av verken bilbombe i Oslo eller skyting på Utøya, er jeg sikker på at de aller fleste har hatt en trist og rar uke.

Mange har sikkert hatt like mye å gruble på som jeg, frivillig eller ikke. Da er det ekstra fint å stelle litt i hagen eller på balkongen. Det fungerer jo så bra i kombinasjon med grubling, jeg opplever det ihvertfall som svært beroligende. Tankene får spinne i et litt roligere tempo, inntrykk fordøyes mens man gjør noe man liker eller som uansett må gjøres - å luke, plante eller bare nyte de vakre plantene. Om det nå er på balkongen, i hagen eller kanskje en stopp på en benk i parken spiller ingen rolle, jeg tror det er nærheten til plantene som betyr noe.

Ja, så rusler verden etter hvert videre, og så er bloggingen igjen veldig viktig, akkurat som haging er det. Eller kanskje tilogmed små hyggelige ting som blogging blir enda viktigere enn før. Å fokusere på noe positivt, i kontrast til ondskapen. Å formidle noen tanker og erfaringer, og å vite at noen plukker opp et tips eller litt inspirasjon her og der gir mye glede. Å ha felles interesse for noe vakkert og ekte - det som spirer og gror.

Så snart ferien løsner litt av grepet, blir det selvsagt mer fra Skyggebalkongen. Imens er det bare å nyte sommeren, hvor enn du nå befinner deg! :-)

5 kommentarer:

 1. Ja, kanskje blogging er enda viktigere enn før, nettopp fordi vi må komme oss videre som nasjon og enkeltmennesker. Haging på alle plan er godt for hode, kropp og sjel, så det bør vi fortsette med. Ha en fortsatt fin sommer!

  SvarSlett
 2. Så hyggelig å lese et blogginlegg fra deg igjen Bille :-)
  Jeg opplever også at det er godt å få tankene bort fra spesielt ofrene og deres familier (inkkludert Breiviks mor) ved å drive på med litt haging, fokusere på blogging og hage. Ha en fortsatt riktig fin ferietid! Vakre georginer du har på balkongen din forresten :-) Jeg har plantet en del av fjorårets planter rundt inne i skogen. Når jeg reiste hjem til Oslo etter ferien sto de fulle med knopper, så jeg gleder meg til å komme tilbake og se om de snart har slått ut i full blomst :-)

  SvarSlett
 3. Jeg er helt enig med deg! Det har vært mange tunge, triste tanker den siste uken. Å være i hagen er å sette seg i en annen tilstand synes jeg. Det er mulig å fri seg fra vonde tanker og "bare være".Alle burde ha en hage! Hege

  SvarSlett
 4. Takk for kommentatene. Befinner meg akkurat nå i feriehagen, og ja - det er definitivt et bra sted og en annen tilstand. Herligst av alt er å glemme planter som skulle ha vært plantet, bed som skulle vært luyket og alt det der, og barer sulle rundt omkring og nyte, med et kaffekrus i neven. Sommer! :-)

  SvarSlett
 5. Uffa mig ja, ibland får man mer intryck och känslor än man klarar hantera och smälta så direkt. Jag har ingen i nära krets som drabbats men chock är det. I trädgården, med luking och plantor kan man grubbla i fred och ro, finna balansen igen. Jag tycker så synd om alla som är drabbade direkt av denna sorgen.
  Hoppas du har njutfulla dagar likaväl i feriehagen :)

  SvarSlett