lørdag 19. mars 2011

Sakte, sakte - vente, vente...

Ja, det gjelder å være tålmodig.

2. mars sådde jeg 7 staudeslag, og allerede etter 6 dager spirte de som jeg regnet med ikke ville spire i det hele tatt. De sortene jeg tenkte var helt greie har ennå ikke vist seg. Men så er det bare gått 17 dager da, litt overtid på de som skulle spire innen 2 uker, men fremdeles ingen krise. De er vel bare litt sjenerte.

I dag dukket kandidat nr 4 opp, Lobelia cardinalis, så det er kanskje greit med en kjapp oppdatering. Ikke minst for min egen del :-)

Bildet viser forresten fra venstre 3 stk Skjeggrørblomst, 4 stk Fjellflokk, og 2 stk Gravbergknapp. De står i vinduskarmen og strekker seg endel mot lyset, eller prøver de bare å få kontakt med trærne som står på gatenivå? Det ser ut til at Fjellflokken strekker seg minst, betyr det også at den som voksen vil akseptere lysforholdene på skyggebalkongen? Det er uansett på tide å trylle fram frøplantehyllen under lysstoffrørene på kjøkken. Det bør vel være en overkommelig oppgave i løpet av helgen...

God helg!

1. Arnica chamissonis - Veiarnica.
Intet.

2. Chelone obliqua - Duehode.
Intet.

3. Heuchera sanguinea 'Firefly' - Purpuralunrot.
Intet.

4. Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' - Kardinallobelia.
2 av 5 spirte etter 17 dager (kan bli flere).

5. Penstemon barbatus 'Cambridge Mixture' - Skjeggrørblomst.
3 av 5 spirte etter 6 dager.

6. Polemonium caeruleum - Fjellflokk.
4 av 5 spirte etter 6 dager.

7. Sedum spurium - Gravbergknapp.
2 av 5 spirte etter 7 dager.

10 kommentarer:

 1. Så kjekt at det spirer så godt med deg. Er du bare tålmodig nok så spirer det snart i de andre også.
  Lykke til med resten.

  SvarSlett
 2. Spennende prosjekt! Heuchera hadde jeg 110% spiring på (men det var Heuchera micranta 'Palace Purple').

  Fjellflokk er uhyre spirevillig, og trives og vokser temmelig skyggefult hos meg. Finnes noen flotte sorter med hvitkantede blad forresten...

  SvarSlett
 3. Jeg titter også ivrig i staudepottene som står til spiring inne, intet tegn selvom det har gått 14 dager siden de ble sådd. Så vi må smøre oss med tålmodighet.

  SvarSlett
 4. Gott att se det står lite 'intet' på din lista också, den sorten har jag flera av. Man får glädja sig över dom som spirar. Hos dig är det ju över 50 %, inte illa :)

  SvarSlett
 5. Stauder må en være tålmodig med, har jeg lært i alle fall. Millium effusum brukte to år her hos meg! Hadde jeg visst det, ville jeg ikke sådd den, for spesielt tålmodig er jeg ikke =)
  Men tenker at resten av din staudesådd spirer snart!
  Lykke til!

  SvarSlett
 6. Jeg sier bare lykke til med spiringen og fortsatt god søndag!

  SvarSlett
 7. Takk for hyggelige kommentarer :-) Ja, vi seiler vel alle i denne vente-vente båten for tiden. Spennende, men uutholdelig til tider, hehe.

  SvarSlett
 8. Beundrer alle dere som har full oversikt på små og store frøplanter. Er ikke kommet igang med såingen jeg. Blir vel direktesåing, godt jeg bor i mildt klima.
  Pass nå godt på blomsterbarna og ha en fin uke.

  SvarSlett
 9. Hei Bille! Jeg gleder meg til å se samplantingene dine her på bloggen, for her var det mye jeg ikke er vant å se på en balkong! - eller skal du ha en del av disse i feriehagen din? :-) Uansett er det spennende og imponerende å se hvordan du går til verks. Av mangel på egnede plasser innendørs har jeg sådd alle mine staudefrø ute i potter, noe som betyr at ingenting ennå har begynt å spire i pottene, men jeg har sådd noen få sorter ettårige sommerblomster inne for en uke siden og de gror villig vekk :-) Det skal bli spennende å se om vi klarer å holde dem lubne og fine til de skal plantes ut. jeg er jo redd for at de skal strekke seg for mye da ;-)
  Ha en fortsatt fin kveld!
  PS: mht. din kommentar i bloggen min. Nei, jeg har ikke så mye erfaring med iris hittil. Jeg plantet noen i vannkanten i forfjor og de vokste villig vekk, så jeg bestemte meg for å utvide repertoaret i år. Om de vokser like villig kan du få noen avleggere en dag :-)

  SvarSlett
 10. Ja Stein, de fleste sortene som inngår i mitt såkalte Miniprosjekt er ment for feriehagen. De som nå vokser bra kommer jeg sikkert til å plante på balkongen, men får se det litt an - har ikke plass til så mye og i år er det sommerblomstene som får prioritet. Sådde 5 av hver mest for å teste hvilke som spirer bra uten kuldebehandling, for det rekker jeg jo ikke når jeg ikke kommer meg til feriehagen før en gang i april.
  Leser vel mer om irisene på bloggen din etter hvert :-)

  SvarSlett