fredag 21. oktober 2016

Når enden er god...

Her i feriehagen går det mot slutten for både sesongen og for oppholdet mitt. Høstværet har vært helt perfekt, det er jo ganske hyggelig å grave opp knoller og redde inn planter når det er 10-12 grader, sol fra tilnærmet skyfri himmel og nesten vindstille i feriehagen. Jeg vet alt om hvordan det er å grave opp georginene i heftig regnskyll fordi jeg skal reise tilbake til byen neste dag og ikke har noe valg - men altså ikke i år. Årets høst er bare perfekt! Nå er jorden akkurat passe tørr, det er behagelig og hyggelig å tilbringe noen timer ute i hagen nesten hver dag.


Når den første høstbuketten ble plukket inn for en ukes tid siden, glemte jeg at sesongen har vært litt kjip fordi jeg jo ikke har sett noe særlig av årets blomstring før nå. Det er ennå litt restblomstring i hagen, så det blir litt mer å plukke inn en vanlig. Tror jeg - for selv hageeiere glemmer jo så fort.


Hvis jeg senker kameraet litt kan jeg til og med gi deg inntrykk av at hoved-georginebedet ennå er frodig som bare det. Og det er det jo også, med tanke på at det er sen oktober, men egentlig er det relativt flatt og særlig to sorter har lagt seg over alt annet. Jeg er faktisk ikke sikker på om de "overlagte" har blomstret i det hele tatt, men så snart jeg løfter opp knollene vil jeg vel vite litt mer om hvordan det står til. En plante som ikke får nok lys til å blomstre, blir kanskje litt svakere, men trenger jo ikke å dø helt. Og neste år blir det selvfølgelig helt andre boller her i feriehagen!


Det er de gamle, fylte røde som ruver mest. De er vakre og friske, men det er rett og slett for mange av dem. Neste år må de holdes litt adskilt fra resten. Det er mye som skal bli annerledes neste år. Er det ikke fint hvor raskt vi greier å forflytte fokuset, det er tross alt ikke så lenge til neste sesong!

Håper du har fine høstdager der du er, og at helgen uansett blir god!

10 kommentarer:

 1. Hei!
  Det er noe helt annet å holde på ute i vindstille og nesten varmt vær enn nesten vinter-vær. Har lagt løk i snøvær. Ikke morsomt.
  Hagelivet er ikke likt to år på rad, heldigvis. Neste sommer...
  Fine høstdager til deg også! Anne

  SvarSlett
 2. Fine georginer tross alt, de røde jeg fikk av deg i år har ikke blomstret, lurer på om de kan ha hatt det for tørt, men jeg håper på neste år, bladverket har vært stort og flott helt til nå. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Endelig noe som ble bra :)
  Selvfølgelig andre boller neste år!
  Nei, nå må jeg ut og legge løk i relativt opphold...

  SvarSlett
 4. Vi har et vakkert vær på sørvestlandet bra hagevær i det siste. Georginer våger jeg med ikke på, tror bare de er sneglemat.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 5. Alltid en sesong i forkant. Da blir alt så meget bedre. Det georginebedet ser milelangt ut jo. Så herlig at du har hatt sånn en fin høst i feriehagen din. Nå pisker blest og regn mot ruten her i byen vår. Sukk hjerte....brist ikke. Det kommer som sagt plutselig en ny vår.

  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
 6. Hei Bille! Du hadde rett. Navnet på den lilla som du likte på bloggen min, dukket plutselig opp:) Det er Prydblåkoll, Prunella grandiflora. Lat sak på 15-20 cm som blomstrer i steindbedet mitt fra juni-august. Kjekk å ha.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk! Nå skal jeg google litt og vips blir vel Prydblåkoll en plan for 2017 :)

   Slett
 7. Hei!
  Flotte dahlia du viser! Så bra du var heldig med været :)
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 8. Det er moro at det alltid er en ny hagesesong å glede seg til og å planlegge :) Nydelige røde georginer! Jeg er imponert over dere som "graver opp og graver ned". :)

  SvarSlett
 9. Oi, jeg har tydeligvis vært riktig blogg-fjern i det siste! Takk for hyggelige kommentarer! Det milelange bedet er nok bare 4-5 meter, men en hageeier vet jo å vele rett bildeutsnitt ;) Nesten fristet til å dele et bilde tatt ovenfra, men tror et er like greit å la det være... Fin november til dere alle, jeg kommer straks med tilbakeblikk på sesongen som var.

  SvarSlett