torsdag 31. mars 2011

Hurra, knollen virker jo!

For et par uker siden ble mine kontor-Dahliaer satt til driving, og det er faktisk allerede på tide med en liten oppdatering, for gjett hva? Jo, det gikk nøyaktig 14 dager før en saftig fin georginespire nå er på vei opp!

Min Dahlia contorus er på vei opp!
Det er den med skikkelige knoller som spirer. Har ikke helt avskrevet den som bare hadde litt saftige røtter, men blir verken skuffet eller fornærmet hvis det bare blir én plante. Håper egentlig det, for da får jeg testet hvor bra blomstringen blir når planten slipper å krangle med andre om maten. Jorden i krukken er ny og forhåpentligvis næringsrik, så jeg drøyer nok til over påske før forsiktig gjødsling. På bildet ser det nesten ut som om det er mugg på jorden, men det er bare sollyset som får jorden til å se litt rar ut.

Krukken står forresten fremdeles i det litt kjøligere rommet, men nå som veksten er godt i gang skal jo en Dahlia ha litt mer av alt, så snart skal denne fantastiske saken få stå på kontoret mitt. Den gleder seg, jeg gleder meg - det må jo bli bra!

Planter på arbeidsplassen er et must, og da mener jeg ikke bare en paraplyplante eller vindusblad i et hjørne ved resepsjonen. Nei, ved hver arbeidsplass burde det være både sjeldne planter, nyspirende planter og ikke minst en mon-tro-hvorfor-den-ikke-trives-plante. Vi trenger alle litt avkobling i løpet av arbeidsdagen, og det er både artig og spennende å følge med på hva som skjer i pottene - og ikke bare på eget kontor. Kanskje kan det til og med holdes en hvem-får-størst-knoller-på-sin-kontor-Dahlia-konkurranse blant kollegaer. Hm, noen steder er det sikkert enklere å kappes om høyest solsikke. Uansett, planter på arbeidsplassen bidrar til økt trivsel, tror vel at vi er ganske enige i det... ;-)

Har du planter på din arbeidsplass?

10 kommentarer:

 1. Jag har en orkide i mitt kontorsfönster men den har ett tufft liv... Kul att Dahlian kommer :)

  SvarSlett
 2. Herlig spire med herlig navn:D Ingen i sikte her ennå, på knollene altså, men regner med det skjer snart! Så fint du gjør det koselig på kontoret:) Planter er et must på enhver arbeidsplass. Jeg skal ha mange! (når jeg bare får meg jobb;)) Ha en fin kveld:) Cathrine

  SvarSlett
 3. Award til deg idag, sjekk på bloggen min!!

  SvarSlett
 4. Lykke til med din Dahlia contorus!
  Jeg tror alle på det kontoret blir glade:)
  Enig at blomster er viktig for trivsel + + +

  SvarSlett
 5. Dahlia i potte på kontoret må vere det beste planteforslaget eg har sett på lenge.
  Mykje betre enn støvete grøngule planter som vart sette inn då kontoret var nytt.
  Du har sanneleg utvida Dahliareviret.
  Eg har planer om å plante mine i potter no i helga.

  SvarSlett
 6. Her er det aloe på kontoret. Den takler nemlig ferier uten vanning og trives best med å bli oversett. ;)

  SvarSlett
 7. Jeg er litt propell i dag også, oppdaget nemlig at skudd nummer 2 er på vei opp fra samme knollsett. Vet at det er mulig å se et øye på knollene der det vil kunne komme planter, men siden de var fra frø i fjor, var det jo ikke aktuelt å dele dem akkurat. Så jeg sjekket ikke de punktene.
  Både Aloe og Orkidee høres ut som greie kontorplanter. Kaktus og sukkulenter(?) har vel dessuten egenskap å dempe stråling fra datautstyr m.m. Jeg har også en slags Aloe, den også fra frø for ca 15 år siden, men den har tilbragt mesteparten av sitt liv i et "fingerbøll" stakkars, så den er en smule resignert...

  SvarSlett
 8. Furulunden: Tusen takk for award! Selv om jeg ikke ønsker meg mange awarder, så er det veldig artig med en utfordrng i ny og ne, og ihvertfall når de er så fleksible som denne. Skal se mer på det i løpet av helgen.

  SvarSlett
 9. Jeg er helt enig med deg Bille. Planter burde være et "must" på ethvert kontor :-) Jeg har mange forskjellige på kontoret og steller like mye med dem alle sammen ;-) Ha en riktig fin helg!
  Stein

  SvarSlett
 10. Artig med den kontordahliaen din!
  Jeg hadde mange forskjellige planter på kontoret mitt da jeg var yrkesaktiv - kunne ikke tenke meg å være uten!
  Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett