onsdag 9. mars 2011

Gratulerer, det ble en... ?

Den 2. mars startet Miniprosjekt 2011. Jeg sådde 7 slag stauder i en Rootrainer, kun 5 frø av hver. De kjappeste skulle ta inntil 2 uker. Prosjektet omfatter en eneste sort som skulle hatt spesialbehandling med kuldeperiode men ikke fikk det, nemlig kandidat nr 5, Skjeggrørblomst (Penstemon barbatus 'Cambridge Mixture').

I går kveld mens jeg stekte pannekaker, lot jeg stekepanne og røre surre litt for seg selv mens jeg hentet Rootraineren for å dryppevanne litt. Litt vanning er jo en grei unnskyldning for å sjekke om det spirer, nå igjen, ikke sant? Egentlig tenker jeg slapp av, du er altfor utålmodig, men sjekket så klart likevel. Og hva fant jeg? Jo, to av de 7 sortene spirer allerede, og det er bare nøyaktig 6 dager siden såing! Konge!

Ikke nok med det, men gjett hvilken sort som har det mest travelt av alle? Gjett en gang til? Ikke? Jo - det er jo kandidat nr 5 - den eneste som liksom skulle være litt vrien og som jeg ikke trodde skulle spire! Hoy hoy, dette er jo bare så fantastisk!!!

Den andre som spirer er kandidat nr 6, Fjellflokk (Polemonium caeruleum). Den skulle spire langsomt, ha ha, riktignok har jeg ventet, men spesielt langsomt var det jo ikke! Men helt greit for meg :-) Hoy hoy for Fjellflokken også!

Jeg måtte fram med kamera! Bildet viser Fjellflokk spiren. Sjekk den da, det er noen hundre rottråder på den, hm, ja den ser egentlig litt rar ut. Den har stått mørkt, det er derfor jeg har sjekket ofte for å flytte boksen til vinduskarmen så snart det spirer. Men hva gjør jeg med denne tro, det er vel litt drøyt å regne med at den graver seg ned igjen? Bør jeg løfte den forsiktig ut og potte den om allerede nå? Tror at både spiren og jeg kan trenge noen ekspertuttalelser her. Det er forresten 4 flere frø av samme sort, så jeg er nesten sikker på at det skjer litt av hvert nedi der som jeg ikke kan se! Så spennende, jeg blir jo helt propell av det her!!!

Den andre spiren, Skjeggrørblomst, var ikke like spennende, men en kraftig plugg av en spire og jeg tror det er flere på gang! Og ja, den pannekaken ble ekstremt godt stekt, ha ha. Godt jeg hadde mer røre...


PS: Jeg lover at jeg ikke skal blogge for hver eneste lille spire som dukker opp, men du som leser hageblogger forstår sikkert at det er litt stas med årets førstefødte :-)

8 kommentarer:

 1. Eg kan godt forstå at du følte trong til å dele gleda med oss andre med ein gong, det er berre så kjekt når det spirer, det opplever eg og sjølv med alle mine frøpotter. Du treng ikkje unnskylde deg med at det må vatnast heller, du kan godt sjekke frøpottene 2 gonger pr dag. Frø som spirer mørkt kan strekke seg utruleg langt på berre nokre timar, i håp om å rekke ei strime med lys.

  SvarSlett
 2. He-he:) Herlig innlegg! Entusiasmen din smitter! Jeg synes absolutt du bør dokumentere hver eneste lille spire! Det er jo så kjekt å se at det spirer og gror hos andre:) Det er jo det som det dreier seg om nå for tiden. Jeg er helt besatt av mine små potter og må se etter livstegn sikkert annenhver time:) Ha en flott kveld! Gleder meg til neste innlegg fra deg:) (Har lest gjennom alle innleggene dine, og det var mye kjekk lesing!)Cathrine:)

  SvarSlett
 3. Det er superstas med første spire - og selvfølgelig skal vi titte etter nye spirer annenhver time!! (Om ikke oftere!!)Fjellflokkspiren var både rar og vakker på samme tid. Lykke til med videre sådd!

  SvarSlett
 4. Dom små spirorna är lika välkomna som babisar eller kattungar för den delen. Helt supersöta varenda en så bara kom med dom. Denna ser lite dunaktig ut, rötter alltså? Jag ska i varje fall inte ge dig råd, jag är rena martyren vad gäller frö men klarar aldrig låta bli, glädjen över spirorna som kommer är större än skräcken för döden. Men Penstemon har jag givit upp, den tycker helt enkelt inte om mig..

  SvarSlett
 5. Så flott at flere sjekker spiring i tide og utide! :-) Det er nå blitt noe mer spirer, totalt 4 av Fjellflokken og 3 av Skjeggrørblomsten. Dessuten en spire av Sedum spurium. Ennå er det ikke gått 2 uker, så det kan vel kanskje skje noe med de andre 4 slagene i løpet av helgen - best jeg passer godt på :-)

  SvarSlett
 6. Heisann,kom over bloggen din for første gang nå.Jeg kommer nok til å følge med deg,spennende å se hvordan din balkonghage utvikler seg!Selv har jeg også balkong som blir overfylt med blomster på sommeren,men jeg blogger også om hagen på hytta,ved barndomshjemmet mitt,staudebedet mitt utenfor blokka,interiør og hverdagsliv.Velkommen innom hvis du vil!

  SvarSlett
 7. Det er det som er så godt med å ha funnet likesinnede - vi kan sjekke såpottene og skrive og snakke og bable i vei om det, uten å bli sett rart på :-)

  SvarSlett
 8. Fantastisk navn til en blog, den siger det meste.
  Havde selv have på en balkon og det var sådan det hele begyndte. Snart du gror ud af din have og må finde mere plads.
  Velkommen på min blog, jeg vil kigge ind til dig ofte i fremtiden.
  Henrik

  SvarSlett