tirsdag 11. mai 2021

Snart balkongsesong!

Det er jo allerede vår, og i hagene rundt om har det allerede blomstret i mange uker om vi tar med de tidlige artene. Men her på Skyggebalkongen blir det aldri plantet ut før rundt 17. mai. Det er vel tvilsomt om det blir mer nattefrost på denne siden av sankthans, men best å være på den sikre siden.

Dessuten trives vel frøplanter bedre i innetemperatur, enn så lenge. Jeg har sådd uvanlig lite i år, men hadde med 2-3 såpotter fra feriehagen. For første gang på mange år har jeg ingen større plan for antall krukker og planter heller. Med få sorter å plante ut blir det vel heller ikke så komplisert å avgjøre hvem som skal få stå hvor.

Her i byen har jeg bare sådd i to små potter i år. Men akkurat de pottene blir muligens noe av det mer spennende. Først sådde jeg noen litt større frø og var egentlig ferdig med jobben, da jeg plutselig kom på at jeg jo hadde høstet balkongfrø fra både Blodbeger og Petunia i vinter. Siden jeg ikke regnet med at de største frøene ville spire, og heller ikke var garantert spiring på de selvhøstede, slengte jeg like godt de små oppi samme potte som de store. Innholdet i de to pottene er ulikt, men jeg brydde meg så klart ikke om å merke pottene fordi det neppe ville bli noe særlig å følge opp. 

 

Men spiring ble det gitt - ikke før hadde Petuniafrøene spirt, så stakk to monsterhoder opp fra jorden. Det aner meg at det kan bli trangt om plassen, men siden det jo bare er en uke til utplanting, blir det ingen prikling.

Sånn går det altså når jeg sår frø altfor sent... Kanskje satse på miniatyrplanter på balkongen i år?

4 kommentarer:

 1. Balkongen din ser ut til å være klar forny sesong, ryddig og
  klar. Spennende å se hva hva det blir.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, klar som et egg. Bare synd at mange frøplanter fortsatt er veeeeldig små. Men det går seg vel til.

   Slett
 2. Det er ikke alltid ting blir som planlagt, men det er jo koselig når det er mer som spirer enn det man tror. Her har musene vært og forsynt seg med sådde frø i drivhuset, og nye frø er sådd. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, mus som spiser sådde frø? Det har jeg ikke hørt om før - helt greit at jeg slipper det her på balkongen i alle fall.

   Slett