torsdag 17. oktober 2013

Avdukning: D. 'ElseT' og D. 'MarJe' !!!

Ja, måtte nesten koste på meg tre utropstegn der, det er nemlig snakk om blomstring på to av de mange georginene som ble sådd på kjøkkenbenken i mars, med nesten vitenskapelig oppfølging, og dessverre også med et ganske så begredelig resultat for de fleste involverte. Du finner alle innleggene under Dahlia-prosjektet.

Men det gikk ikke så verst for Dahlia 'ElseT' og Dahlia 'MarJe', som lurte resten av gjengen, og prøvde lykken som kontorgeorginer. De har m.a.o. hatt det litt lysere på kontoret mitt, men trivelig ble det nok ikke...

Trommevirvel.... teppet går opp... Her er Dahlia 'ElseT':


Rød og litt fluffy, og med stor gyllen midtskive - det eneste som mangler er jo en humle!

 Ny trommevirvel.... teppet går opp igjen...  Og voila! Her er Dahlia 'MarJe':


Også rød, men såvidt en annen nyanse. Relativt fylt, og selv om bildet er tatt dagen etter at knoppen begynte å åpne seg, regner jeg med at midtskiven blir vesentlig mindre tilgjengelig - for de manglende humlene ;)

Selv om fargen på de to er nokså lik, ble de ihvertfall litt forskjellige. Resten av de to plantene består av lange kveiler med stengler som først velter ut av krukkene, for deretter å rette seg opp igjen. Det er ingen flere knopper å se, og når de to første har pyntet opp litt mer, skal det meste skjæres bort.

I år er nemlig kontorgeorginene mine fulle av lus, det har aldri skjedd før. Jeg knuser lus med fingrene både ved ankomst og avreise, men det hjelper egentlig ikke stort og nå gleder jeg meg til å rydde vekk alt sammen. Jeg har selvsagt brukt lunsjpausen flittig til å makrofotografere dyrelivet på kontoret, og resultatet skal vi kose oss med i et senere blogginnlegg :)

Et lite bonusbilde, når jeg først har knipset på kontoret. Blodbegerplantene fra i fjor blomstrer nå!


De ble ikke pottet om i vår og heller ikke skåret ned, så nå er den øverste halvdelen stygg og blomsterløs. Så fikk jeg testet om klatrestilkene ville gi nye skudd året etter og dermed gi frodigere planter, men det funker nok bedre med fremgangsmåte 2 som følges neste år - kraftig nedskjæring og ny, god jord.

Forresten, har ikke observert lus på blodbegerplantene, selv om de står i samme vindu som kontorgeorginene.

Nyt torsdagen din!

12 kommentarer:

 1. Så flotte de ble til slutt! Dahlia har veldig lett for å få lus, så de har det best utendørs. Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Kjekt du fikk blomster på noen av alle dine Dahlia, kjedelig med lus.
  Flott Blodbegerplanter som har overlevd utenn å bli skåret ned eller pottet opp.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Vakre dahliaer :) Om man kjenner lusa på gangen :) er også den veldig fin å se på i forstørret versjon. Ha en fin kveld.

  SvarSlett
 4. Endelig fikk du blomstring på noen av georginene dine! De ble riktig så fine. Lus er noe herk. Jeg har akkurat vært i drivhuset og kverket lus på en ananassalvie som står der. I og med at den dufter så godt fra bladene er det nesten en positiv opplevelse, men bare nesten. Skulle gjerne hatt duften og ingen lus.
  Ha det fint!

  SvarSlett
 5. Da mangler du marihøner også - ikke bare humler! Gleder meg til lusbildene :-). Pene georginer!

  SvarSlett
 6. Teppet går opp! Da da da...dadadadadadada! Forsøk på lydløs fanfare!!! Jeg er mektig imponert og har mine mistanker om at du er en slags miraklenes Dahlia-mann:)

  SvarSlett
 7. Så kjekt at det er blomstring på MarJe og meg. Raude og fine begge to, du har nok jobba for desse. Ikkje rart lusa set pris på to så flotte damer, vi smakar nok saftig og godt også. Til neste år får du prøve deg på villgeorginefrø, eg har ei heil serveringsbrikke full av frøhovud, eller kva eg skal kalle dei, liggande til tørk.

  SvarSlett
 8. Ojojjoj så fine røde damer! Morsomt å se resultatet av prosjektet ditt. Det høres nesten ut som du beskriver en slags slynggeorgine, men det ville vel vært for godt til å være sant. Det spørs om de ikke vil oppføre seg bedre om de får en ny sjanse i feriehagen din.
  Blodbegerblomstene er flotte - selv om jeg noen ganger synes de ser litt vel uanstendige ut.
  Det skal bli morsomt å få en nærmere titt på kontorets fauna etterhvert :)

  SvarSlett
 9. Flott rødfarge på Dahliaene dine :-) Og morsomt å følge prosjektet ditt. Har du fått store knoller på plantene? En del av mine ble ganske store i år og jeg gjør et forsøk på å overvintre de til tross for at de gikk veldig dårlig i fjor. I år har jeg skaffet meg spon, og lagrer de i potetkjelleren til min far. Håper det går bedre :-)
  New Dawn

  SvarSlett
 10. Takk for kommentar hos meg!
  Artig med disse kontorgeorginene dine! Knall rødt er jeg ikke så begeistret for, men jeg synes de var fine likevel.
  Ha en fortsatt fin kveld!

  SvarSlett
 11. Dette var artig........det vart to utsprungne raude damer altså. Else T og meg :D Ja, vi gir oss ikkje før vi er i full blomst.
  Artig prosjekt å følge med på.

  SvarSlett
 12. Beautiful photos, Bille!
  Greetings, RW & SK

  SvarSlett