torsdag 16. mai 2019

Fugler på balkongen

Lei av fugler på balkongen din? Da skal du passe litt ekstra på nå som de bygger reir. Er eggene først lagt, kan det bli vanskelig å ta territoriet ditt tilbake før ungene er store nok til å fly.


Jeg fikk bange anelser da et duepar stadig ble observert på balkongrekkverket. Greit at det er et kjekt sted å sitte og å ha god oversikt, men det skal ikke mange rundene til før rutinen er etablert, så jeg jaget dem bort uten å tenke noe nærmere over at hekkesesongen jo var på gang. Det har ikke vært noe problem med duer på balkongen min tidligere - og jeg har aldri latt meg fornærme av at den ikke ble funnet god nok for hekking.

Jeg tok inn et par av fjorårets krukker som jo uansett snart skal gjøres i stand, og flyttet litt på balkongbordet - liksom for å signalisere at her er det stor aktivitet og ikke noe blivende sted for fjærkledde! Flere ganger hver dag flyttet jeg på noe for å vise at jeg mente alvor.

Men først da jeg oppdaget en liten kvist på balkongbordet, ante jeg at noe var på gang.


Og ganske riktig, i en av fjorårets krukker lå starten på et duereir! Akk, det kjentes vondt å fjerne det, fugler er flotte og naturen er fin og alt sånn, men jeg vil jo gjerne ha balkongen for meg selv de neste ukene og månedene.

I en fart ble alt av krukker og kar fjernet fra balkongen, og jeg forstår at etter denne sesongen skal ryddingen skje om høsten isedet for neste vår. Hvis jeg hadde vært bortreist i en uke eller to, som jeg jo ofte er, ville jeg jo ikke vunnet dette slaget...

Dueparet kom tilbake til Skyggebalkongen et par ganger og skjønte nok ikke stort. Men de tok hintet til slutt, og nå regner jeg med at de ruger ut avkommet sitt på en nabobalkong istedet. Unnskyld nabo, men dette må du tåle!

Fin 17. mai til alle der ute, både med og uten fjær!

5 kommentarer:

 1. Ville nok ikke tenkt over at duer kunne finne på å lage reir på en balkong... Godt du var hjemme.
  Her har vi greid å uroe fasanene såpass at de ikke har fått lagt egg i hagen vår(eller hos naboen), Det ble like utenfor tomtene, og da kan vi få holdt på i fred med hagearbeidet:-)

  SvarSlett
 2. Oisann! Håper de fant et bedre sted... Ja, et tullete duepar har åpenbart forsøkt å bygge reir i koreagranen rett utenfor døra vår, hvor de ble skremt opp hver gang vi gikk forbi. Og det er jo ofte. Tror de ga opp her også.

  SvarSlett
 3. Det samme skjedde med oss da vi bodde i Kirkeveien, hele balkongen ble dritt ned og vi kunne ikke være der hele sommeren. Godt du fikk ordnet det, selv om det var trist for dem. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Satser på at dueparet rakk å finne seg en annen balkong før eggene måtte ut. Observerte at det kom opp kreative varianter av "dueskremmere" på flere balkonger, men kanskje fant de til slutt en balkong hvor eieren ikke var hjemme.

  SvarSlett
 5. Å lagre ting på balkongen er tydeligvis ikke smart... her har vi fått et duereir allerede, innimellom tingene... men heldigvis ikke på et sjenerende sted slik at vi likevel kan bruke balkongen.

  SvarSlett