mandag 27. mai 2019

Sesongstart - omtrent som i fjor

Så kom omsider alle småplantene ut på Skyggebalkongen. Det er som en fest hvert år, og enn så lenge tegner det til å bli tidenes flotteste balkongsesong - akkurat som jeg tenkte i fjor og året før...


Det blir kjekt å se tilbake på dette bildet når alt har vokst seg til. Før og etter er alltid gøy. I år er det riktig nok mindre variasjon, med blodbeger, praktpetunia, Zinnia og Prins Gustafs Öga (Nemophila menziesii). Men det har jeg tenkt å gjøre noe med etter hvert som jeg ser hvordan det går med småplantene. Inne venter hakelilje, amaryllis og pelargonium på å komme ut. De skal få fylle inn etter behov.


På lite balkongareal er det smart å benytte seg av veggene. Jeg har mange spiker å henge på, og i år er det flere småpotter enn tidligere. Ulempen kan være at små potter tørker fort ut, men både grønnrenne og Hoya (Porselensblomst) tåler tørke helt fint.


Burde vel prøvd noen veggkrukker med Pelargonium også, de tåler tørke bra, de også, men de Pelargoiumene jeg har vokser oppover. På veggen ville nok hengepelargoniaer funke bedre. Kanskje jeg finner noe på torget sånn i løpet av sesongen.

Forresten - de svarte hermetikkboksene ser akkurat like fine ut som da de var nylakkerte for 4-5 år siden! De som ikke ble lakkerte har rustet en del, men får gjøre nytten også denne sesongen.

Hurra for at det endelig ble sesongstart for Skyggebalkongen!

3 kommentarer:

  1. Så bra da Willy - da er det på'n igjen!!!

    SvarSlett
  2. Jepp :) Og ikke før er balkongen klargjort så reiste jeg til feriehagen for å grave litt i jorden. Det er en finfin tid :)

    SvarSlett