søndag 31. august 2014

Leve Dronningen!

Ja, nå som vi takker farvel til august er det faktisk ikke så mye annet som lever gode dager her på Skyggebalkongen. Sesongslutt kom tidlig i år, sånn er det bare.


Men Pelargonium 'Dronning Ingrid' har det fortsatt tålig bra. Ikke fryser hun på tærne, ikke maser hun om drikke selv om jeg skulle ha glemt henne i noen dager lengre enn planlagt, og ikke bråker hun heller der hun sprer glede med sine relativt behagelige rosatoner og friskt grønt. Grei dronning, det der!


Ja, det finnes jo ikke bare én dronning på balkongen i år, de er jo så lette å stiklingsformere. Hver vår når de får ny jord og klippes ned blir det rikelig stiklingsmateriale. Derfor har jeg allerede 2 på balkongen og 2 til inne, pluss flere i krukker i feriehagen. Alle kommer fra samme opprinnelige plante, som naturligvis kom i hus som en stikling fra en venn.

Blomstene holder seg fine lenge under tak her i skyggen. Våte dager påvirker ikke høyhetene, og vind er det heller ikke mye av. Greit dronningvær, med andre ord. Jeg stresser heller ikke med å fjerne småslitne blomster, ihvertfall ikke så lenge det er overvekt av friske blomsterblad, da er det viktigere å fjerne de eldste bladene etter hvert som de blir stygge. Hm, ordet overvekt er kanskje et litt feil ord å bruke om disse dronningene, de har faktisk nokså små potter og blir ikke større enn ordinære stueplanter. Dessto gledeligere at de blomstrer så rikelig i år.

Har du en dronning eller to på lur?

Fin søndag til deg!

7 kommentarer:

 1. Ja hun finnes hos oss også, og er veldig grei å ha med å gjøre:)

  SvarSlett
 2. Ja, mange :-) Dronninga er lettest å ta stiklinger av i forhold til de andre pelargoniene jeg har. Har tenkt å lage et innlegg om mine også. Jeg har plukka bort masse stygt i blomstene på dem som får regn på seg i dag, så nå er de flotte igjen. Måtte henvise til georgineprosjektet, for det syns jeg var morsomt prosjekt. Men jeg tror ikke jeg skal prøve på det sjøl ennå - det blir i alle fall kamp om plassen da ;-)

  SvarSlett
 3. Hei! Det er så greit at de kongelige høyheter er lett å ha med å gjøre. Husker ikke akkurat nå hva kronprinsessen av Danmark heter, Mary?, den er også lett. I hvert fall er 'Dronning Ingrid' vakker. Fordel med balkongen din, er at de ikke-regn-elskende pelargoniene slipper å bli våte.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 4. jepp, jeg har ei, men ikke så fornøyd hu altså....liker ikke sol om morgenen og liker ikke lys med indirekte sol heller. vrien dame ;)

  SvarSlett
 5. He-he, ja dronninger kan være kjekt å ha...
  Min er av sorten 'Mårbacka', og resten er felles.

  SvarSlett
 6. Huff da, vi er allerede halvveis i september, og her titter jeg omsider innom. Nå må jeg skjerpe meg litt - takk for kommentarene :)

  SvarSlett
 7. Har noen av sorten her hos meg også. Under tak. Faktisk er september den måneden fargen er flottest på dem syns jeg. Mer sterk og klar enn i sommervarmen, da fargen blekner.
  God midtukeonsdag!

  SvarSlett