søndag 14. september 2014

Blomsterknopp vs Meldugg

Jammen gikk sommeren fort, enda så fin og lang sesong vi fikk i år. Og nå flyr september av gårde uten at jeg helt henger med med her på Skyggebalkongen. Skjerpings!

Jeg skrev for noen innlegg siden at jeg skulle rydde opp litt siden så mange planter var ferdige etter den varme sommeren, men det skjedde faktisk ikke så mye her på balkongen. Innkjøp av reparasjonsplanter ble det ikke noe av, og jeg har nok vært mer på jobb en normalt denne sensommeren. Og nå som det er en fantastisk helg igjen, blir det uansett sopptur i marka istedet for stillesitting på balkongen.

Men altså, det finnes fortsatt ett venteprosjekt her i skyggen - Villgeorginene!


Det er bare én av de tre plantene som fortsatt holder delvis stand, og hele sensommeren har jeg speidet etter knopper. Kraftige skudd burde jo etter hvert trylle fram en knopp? Og ja, en knopp er oppdaget etter at disse bildene ble tatt. Men kanskje gjentar historien seg fra i fjor...


September har nemlig også tryllet fram meldugg. Dette er vel en slags sopp som gradvis svekker plantene der den får feste. Den angriper gjerne de eldste bladene først, sånn at nye skudd får litt tid på seg. Ettersom den ikke er så lett å bli kvitt, blir det nå et kappløp - meldugg vs blomsterknopp. Hvem vinner?

God søndag!

4 kommentarer:

 1. ! Jeg ser at meldugg griper om seg her også. Hadde det vært tidligere på sommeren, hadde jeg nok prøvd å bli kvitt det, men ikke nå. Fant du mye sopp? Det er enorme mengder. Tror ikke jeg har opplevd sånne mengder tidligere. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Jeg får satse en slant på blomterknoppen, må jo være litt optimist :)

  SvarSlett
 3. Hehe, ennå for tidlig å kåre noen vinner.

  Jo, det er sopp i marka, men jeg er nok ikke sporhund nok til å finne alle de beste. Men en fin tur ble det uansett, da :)

  SvarSlett
 4. Navnet Villgeorgine har jeg ikke hørt før. Det er kansje det samme som Dahlia imperialis ?
  Bildet ligner iallefall.

  SvarSlett