lørdag 7. september 2013

Slagmark i det skjulte

Nå kunne jeg selvsagt vist en håndfull makrobilder og latt dere tro at her på Skyggebalkongen blomstrer litt av hvert - for det gjør det faktisk, men det ville nok vært å fornekte sannheten en smule...

Lykkekløveren (Oxalis) har en ny runde med blomstring, men jeg må nok tett på. Og diverse Pelargonium 'Dronning Ingrid' blomstrer jo.


Men resten av balkongen ser nærmest ut som en slagmark. Det er ikke lenger håp i hengende snøre, ei heller nevneverdig grunnlag for å tro at det ennå er lenge til sesongen er over. Petuniaene blomstrer iherdig utover rekkverket, så forbipasserende ser jo ikke hvordan det egentlig står til. Og det er jo faktisk en fordel med balkong - man kan vise fram godvarene og la det som ikke synes seile sin egen sjø :)


Flere av Dahliaene fra årets prosjekt har knopp, men jeg begynner å tvile på om de vil greie seg. Bladverket er fortsatt angrepet av meldugg, og jeg klipper vekk jevnlig. 


Vil en plante uten bladverk orke jobben fra knopp til blomst? Håpet er at jeg ihvertfall vil få en formening om blomstens farge og om den er enkel eller dobbel. Bare nok til å vite om knollen skal overvintres. Den på bildet over er forresten Dahlia 'Stein' :)

Mens jeg venter får jeg nyte helgen. Nyt den du også! :)

5 kommentarer:

 1. Håper at dahliaen klarer å blomstre i september.

  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 2. Det er kjedelig med meldugg, en ting er at det ikke pent men det er jo så vanskelig å bli kvitt.

  Jeg ønsker Stein lykke til og håper han vil blomstre før høsten setter inn på alvor.

  God lørdag fra Marit.

  SvarSlett
 3. Hei Bille.
  Så synd du har fått meldugg på dahlia plantene dine! Jeg har også fått meldugg på lupinene i Sverige. Der er det tydelig høst på gang. Enkelte busker har fått høstfarger og plantene blomstrer på langt nær så mye som bare for noen uker siden!
  Håper du får blomster på dahliaene dine. Det har de ærlig fortjent! :-)
  Ha en fortsatt riktig fin helg!

  Stein

  SvarSlett
 4. Du er ikke alene om å ha slagmark rundt omkring. Jeg har ryddet vekk flere sommerblomster allerede, selv om dem godt kunne stått lenger, for det er jo deilig vær og temperatur.
  Men dem hadde liksom gjort sitt. Min lykkekløver døde av drukning, og ble også kastet. Litt synd, men ingen ting å gjøre med det.

  Ønsker deg en fin søndag. Klem

  SvarSlett
 5. Litt slagmark her og der hører med til denne årstiden.
  Det er jo fint at Petuniaene tar seg av de uvitende forbipasserende og så kan du overlate til oss hagegale å la oss henføre av de små, men vakre juvelene som befinner seg på slagmarken.
  Det er nok flere enn deg som venter i spenning på om Stein kommer til å blomstre eller om knoppen, hvis den skulle gi opp, er stor nok til å vise farge ved obdusering...
  Lykke til og god søndag i solskinnet :)

  SvarSlett