lørdag 28. september 2013

Enda et nytt bekjentskap i feriehagen

Jeg prøvde Løvemunn (Antirrhinum majus) for første gang i år, og ble begeistret!

Sorten på bildet heter Prydløvemunn 'Twinny Peach' og ble rimelig kompakt og den dekket bra. Den gjorde faktisk ganske mye av seg, og neste år kan jeg kanskje ta den i bruk som kantplante flere steder i hagen.


I følge sommerens notater sådde jeg 40 frø og fikk 14 planter. Jeg kunne sikkert ha plantet dem litt mer spredt, men mistenker at utplantingen foregikk på tradisjonelt vis - i full fart like før avreise. Da handler det først og fremst om å få plantene i jorden i en fart... :)

De ble rimelig blomsterrike, og selv om blomstringen muligens var på topp de to ukene jeg var i feriehagen, var det fortsatt mange knopper på vent da jeg dro derfra. Så jeg innbiller meg at blomstringen pågår ganske lenge.

Tips: Jeg har hørt at hvis man legger Løvemunn ned mot jorden, fester med store kramper/streng el.l., så vil den horisontale stengelen komme med mange nye blomsterskudd. På den måten blir det enda mer blomstring pr plante. Kanskje jeg tester det ut neste sesong!

Ha en fin-fin søndagskveld!

3 kommentarer:

 1. Ja, løvemunn er flotte sommerblomster. De finnes i mange fine farger, og blomstrer over en lang periode. I milde vintre hender det at de overlever vinteren her.

  SvarSlett
 2. Løvemunn! Jeg har alltid sådd en pakke "Black Prince" inne på våren som jeg setter ut. Den er mørk, mørk rød og blomstrer til etter den første frosten. Ikke et sigarettmerke! Her nede på Orust utenfor Uddevalla frøsår den seg selv også. Den ser mere rosaromantisk ut den du har valgt! :-)
  Jeg tror jeg også skal så noen rosaish til neste sommer. Det er en veldig flottplante i front!

  SvarSlett
 3. Det der var en lekker løvemunn-farge Bille.

  SvarSlett