mandag 13. mai 2024

Skyggebalkongen 2024 er herved åpnet!

 Endelig kom småttisene seg ut. Kjøkkenet er ferdig med både undervanningsbrett og lyssystem for denne gang og fokus flyttes ut i det fri. Eller - ut i små balkongkrukker, da. 


Dette skjer hvert år i et rasende tempo, noen lysår unna gradvis herdig og alt det der. Det er vel en av mange fordeler med en balkong i skyggen. Det blir ingen større fare for at småplantene tar skade av steikende vårsol. På en innebygd balkong blir det dessuten minimale sjanser for voldsomme vindkast. Mener ikke med det at det alltid er vindstille og fint vær på Skyggebalkongen, men det er lov å satse på at forholdene er stabile mens frøplantene går seg til.


Plantingen gijk fort for seg, ikke minst fordi den skjer samme dag som jeg reiser til feriehagen. Det er om å gjøre at plantene ikke går seg til før jeg reiser bort, for mens de sturer litt i ny jord og nytt miljø, blir det begrenset med vekst. Planter som sturer tørster mindre, og dermed greier de seg i et par uker uten vanning og tilsyn.

Jeg husket faktisk ikke hvor mye jeg pleier å vanne krukkene før avreise. Når plantene er større blir jorden druknet, men fordi røttene nå er mer sårbare holdt jeg litt igjen. Godt og vått men ikke helt flytende... Jeg regner med at enkelte planter ikke greier seg, men de er såpass mange at det burde gå helt greit samlet sett. Det mest spennende blir kanskje de frøplantene som spirte for bare noen dager siden. De er nok litt mer utsatt, men de ville uansett greid seg langt dårligere på et tørrlagt undervanningsbrett innendørs.


Grønnrennene er et fast innslag, og selv om de er litt slitne i år er de kommet opp på veggen. De skal nok få litt omsorg når jeg returnerer. Og ennå er sommeren pur ung.

Fin nasjonaldag - snart!

1 kommentar:

  1. Jeg måtte se lenge på det siste bildet for å se hvor det var tatt fra, jeg har også litt grønnrenner ute om sommeren :)

    SvarSlett