mandag 4. mai 2020

Årets første stopp i feriehagen

Årets sesong blir litt annerledes, men omsider kom jeg meg ihvertfall til feriehagen. Et halvt år siden sist, og påsken forsvant på grunn av koronatiltak. Dermed ble det ikke sådd sommerblomster i mars, men i mai, og jeg må nok tenke alternativt for balkongsesongen i byen også. Ingen frøsådd på kjøkkenbenken i år, men kanskje jeg kan ta med noe fra feriehagen.


Uansett - sesongen er godt i gang, og det er alltid kjekt å sjekke de gamle traverne etter vinteren. Vinterløken er det i alle fall ikke noe å si på!


Det store påskeliljebedet har sett sine bedre dager, men det er ennå mulig å plukke inn relativt freshe blomster.


Kuleprimulaen finnes i blått, lilla og hvitt og tuene er forlengst blitt store nok for deling. Planen var å gjøre dette i påsken, men sånn ble det jo ikke. Nå blomstrer de, så jeg får meg ikke til å grave dem opp, men kanskje er de så solide at de faktisk tåler det? Jeg kan jo prøve meg på et par planter...


Selv løvetann midt i et blomsterbed får beundrende blikk nå i mai, Men bare vent, snart får pipen en helt annen lyd...


Fordi plenene ikke har blitt klippet ennå, er Engkarsen et flott syn nå i starten av mai. Årets første klipp var uungåelig, selv om jeg synes det er for tidlig å sette i gang med denslags aktiviteter helt i starten av mai. Men ett felt fikk stå, sånn at jeg kan  beundre floret enda en uke.

Vet ikke hvor lenge jeg blir her, men det blir ihvertfall tid til en hel del rydding i hagen. Det er ikke så varmt, men solskinn moderat vind inviterer til en økt ute hver dag etter kontortid :)

Fin ny uke!

5 kommentarer:

 1. Løken ser spennende ut, den ligner på luftløk, men er ikke det. Jeg har delt litt kuleprimula nå, og det går helt fint, men jeg delte bare litt i ytterkant. Ha en fin dag i solen, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Løken heter også Pipeløk. "Hattene" som ser ut som småløk på bildet er blomsterknopper.

   Slett
 2. Det å være godt å være i feriehagen igjen. Du får nyte Engkarsen, og våren i dagene framover!
  Tror nok det går å dele primulaene nå dersom det er fuktig i bakken:-) og eng

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ganske tørt her nå, men jeg har mange kuleprimula så det er egentlig ingen krise om ikke alle greier seg. Fin vår tilbake!

   Slett