onsdag 20. mai 2020

Kveldsøkt i feriehagen

Hver kveld er jeg overrasket over hvor lenge det er lyst! Nå vet jeg jo at dagslyset varer lenger i feriehagen enn i hovedstaden på grunn av både lengdegrader og åpent landskap, og dessuten går det jo også kjapt mot juni. Lyse kvelder blir topp!

Så, her kommer noen bilder fra en sen kveldsøkt i hagen, selv om bilder nok blir adskillig bedre i dagslys.


Jeg har nemlig lempet ut krukkene som har overvintret i kjelleren. De inneholder stort sett Dahlia, som lagres perfekt i jorden de stod i i fjor. Har vel aldri hatt noe svinn på knoller i krukkene, i motsetning til de som graves opp fra bed.


Jorden var ekstremt tørr i hovedbedet hvor det Dahlia og Narcisser bytter om å regjere. Vanligvis kan løkene nappes forsiktig opp uten noe særlig graving, men i år var jorden så hard at det var risikosport. Jeg vet at det ville vært enklere å plante Påskeliljene et sted hvor de ikke trenger å tas opp, men da blir jo bedet veldig kjedelig halve året... ;)

Når alt byttes ut blir jorden spavendt og det er veldig lett å holde rotugress unna. I år dukket det opp en uventet staude midt i påskeliljebladene, en som mot alle odds har overlevd. Skal fortelle om den i et senere innlegg.


Klosterklokkene mot nordveggen blomstrer flott nå. Hvis dette er marsklosterklokker er de litt sent ute, men jeg tror det en kultivert sort. Kanskje den har sin egen rytme.


Spaniablåstjernene blir beitet ned av rådyr, men har tydeligvis alltid noen ekstra blomsteremner på lur. Nå pynter de opp overalt. Sprer seg lett og er vanskelig å bli kvitt, men pen nok til at det er helt greit ;)


Til slutt et stemningsbilde med engkarse som jeg ikke hadde hjerte til å klippe ned - før i kveld etter at bildet ble tatt. Jeg er her vanligvis ikke på denne tiden, så det har vært litt som å vandre rundt i et maleri. Nå er de borte, bortsett fra en stor bukett som står på kjøkkenbenken - takk for gleden!

Nyt Himmelspretten i morgen!

6 kommentarer:

 1. Jeg liker også Engkarse, det gjør ringduene også. Så mange fine løkplanter som blomstrer hos deg nå.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ah, det er faktisk endel ringduer i området, flere enn tidligere år. Har sett dem spankulere på bakken, men visste ikke at de like engkarse.

   Slett
 2. Ja, overvintring i potter er tingen!
  Du vil vel ikke kvitte deg med spaniablåstjerne?
  Herlig eng!

  SvarSlett
  Svar
  1. Nja, vil gjerne beholde en hel del Spaniablåstjerner, men prøver å fjerne små nye tuer som dukker opp i bedene. Vet jo at de blir mange flere etter få år. Vil du ha noen er det bare å si fra!:)

   Slett
 3. Kjekt at det ble så mye fint vær mens du var i feriehagen, ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, var heldig! Nesten sommer på det beste :)

   Slett