torsdag 3. november 2016

Hosta om høsten

Finnes det noen finere fargeklatter i høsthagen enn nettopp Bladlilje (Hosta)? Dette høstlige fyrverkeriet overrasker meg hvert år, eller i hvertfall de årene jeg er så heldig å få det med meg. De gyldne fargene varer nemlig ikke nødvendigvis så mange dager, avhengig av vær og temperatur. I år klaffet det bra med besøket mitt i feriehagen!


Et nærstudie gir de lekreste sjatteringer, med hele skalaen fra grønt til gult og videre til oransj, som snart skal bli brunt.


Ikke alle sortene pyntet like mye opp nå i oktober. Den på bildet over heter 'Big Daddy' og var blant de sprekeste.

Jeg har 3-4 sorter i feriehagen. Hver høst tenker jeg at nå må jeg skaffe meg flere. Flere av plantene er store nok til å deles, sånn sett kan jeg være selvforsynt med nye planter. Jeg tror nok dermed at ett av vårens prosjekter sier seg selv...


Bladliljen er jo flott om sommeren også, særlig etter en regnskur hvor vann har samlet seg på de store bladene. Det er nesten så jeg ser etter en frosk her og der. Jeg har hørt at mange forbinder denne planten med snegler, men hos meg har det aldri vært noe stort problem. At det blir litt smågnafsing kan jeg lett leve med når bare plantene har fått litt størrelse.

Nyt torsdagen!

5 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg er veldig glad i hosta. De er spesielt flotte når de står der gule og med grønne nyanser, som du viser.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 2. Ja, de er et prektig skue før de klapper helt sammen. Verd et nærstudium. Vi får nyte det som er igjen av torsdagen :)

  SvarSlett
 3. Jeg har heller ikke noe problem med snegler på mine. Ha en fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Det er så mange fine hosta, og jeg planter stadig flere. Et absolutt må-ha i hagen:)

  SvarSlett
 5. God søndg og takk for at dere kikker innom :)

  SvarSlett