lørdag 28. juni 2014

På plass i tørr feriehage

Dette blir et kort-kort innlegg. Jeg er i feriehagen for noen dager, og her er det mye å gjøre. Det er veldig tørt, og det går med både tid og vann for å hjelpe plantene. Vanning er gøy den første runden, hilse på plantene, spørre om hver enkelt vil ha kaffe, te eller vann, og så tro at de svarer "vann, takk" alle sammen. Og så får de servert nettopp det - vann.

Runde fire og ni er ikke like artig, men man har jo ikke noe valg.


I dag blir det kun ett par bilder. I dag åpnet dagliljen Hemerocallis 'Bela Lugosi' sin første knopp. Og flere står parat. Takk til rådyrene som ikke gnafset i seg denne blomsterstilken ;).


Noen selvsådde Geranium av fjoråret, blomstrer fint og har allerede en viss størrelse. I fjor pottet jeg opp diverse frøplanter fra bedene, men denne lot jeg stå. Og det må vel innrømmes at den som fikk stå i bedet er ca femten ganger større enn sine bødre og søstre som tilbragte vinter og vår i potter. Altså, heller et barnehagebed enn småpotter...

Jeg har også plantet ut noen småplanter av årets sådd, og når jeg graver i bedene ser jeg jo hvor tørt det er. Etter flere runder med vanning er det fortsatt bare det helt øverste jordlaget som er tilnærmet fuktig. I dag kom det heldigvis et overraskende tordenvær med en liten skur. Da kan jeg hoppe over én vanningsrunde, og heller servere te til meg selv.

Nyt juni-innspurten! Snart banker juli på hageporten og alle små og store gleder seg!

PS: Da jeg ankom feriehagen fikk jeg hakeslepp! Jeg har vel aldri ruslet inn i min egen hage før og utstøtt et høyt WOW!. Grunnen får du se om et par innlegg ;)

10 kommentarer:

 1. Vilken härlig daglilja, urläcker färg! Vad bra att rådjuren inte var eniga med mig eller är det kanske just därför den fått stå ifred, för vacker för att ätas? Vatten, vatten, vatten.. ja, vattna i all ära, en gång eller två. Jag är nog den enda som er glad för dom sista två dagars regn.
  Spännande med uppstamming, och ja biter mig märka i att du inte heller klarar låta en avklippt pinne vara ifred.
  Njut feriehagen :)

  SvarSlett
 2. Tørste planter er ikke bare greit. Er det lett å få til geranium fra frø? Den du viser her er veldig søt.

  SvarSlett
 3. Nydelig daglilje. Kos deg i feriehagen, og jeg gleder meg til WOW-innlegget. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Heldige er plantene som får god servering :)
  Jeg likte også veldig godt den dagliljen, og geranium'en er også veldig fin!
  Fortsatt god helg!

  SvarSlett
 5. Kjempe fin daglilje, og så tidlig den må være. Ikke atydning til dagliljeblomstring her ennå.

  SvarSlett
 6. Hei! Når man tror man har vannet i mengder, og pirker i overflaten og ser at det fremdeles er knusktørt, og armene overlange, da må man ha noe tørsteslukkende. Det ser ut som om plantene har det fint. Vakker blomstring. Anne

  SvarSlett
 7. Hei Bille. Gratulerer så mye med de 4 og 9! :-D Det er jo bare to tall satt i sammenheng :-) Jeg setter de tallene sammen alt etter dagsformen. I dag føler jeg meg 4 og 8, eller 3 og 2 og så videre ;-)
  Så flott at du har fått blomstring på fjorårets frøsådd! Jeg er ikke så flink med akkurat frø og er litt misunnelig på alle som lykkes med akkurat det ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin ferie. Kos deg! Skal bli spennende å se hva som ga deg hakeslepp..!

  SvarSlett
 8. Fin blomstring likevel:-) Ja, du er ikke alene om å ha lange armer for tiden...

  SvarSlett
 9. Nydelig daglilje!
  Her er det også tørt. Det blir vannerunder både seint og tidlig.
  Ha en fortsatt fin uke!

  SvarSlett
 10. Takk skal dere ha! Jeg koser meg fortsatt her i feriehagen, selv om hagegreier er byttet ut med husvask og maling. Og nå kom endeløig regnet - herlig! :)

  SvarSlett