torsdag 30. mai 2013

Treblad i lange baner

Igjen er Botanisk hage i Oslo det vakreste sted på jord (kanskje bortsett fra Skyggebalkongen, da). Selv om det ikke blir like mye fotografering som da jeg forige året inviterte dere med på månedlige fotorusleturer Året rundt i Botanisk hage, er det minst like mange fine opplevelser i år.

Skal du innom hagen på Vårtreffet 2. juni (med stort plantesalg m.m.), bør du få med deg lunden øverst i fjellhagen der det nå er flotte Treblad (Trillium) i lange baner.

Trillium sulcatum - vær hilset!

Helt umulig å rusle rundt der nå uten å bli fullstendig betatt. Her er et aldri så lite bilderas som viser noen av de mange sortene som vokser der.

Bildene under kan klikkes på for større versjon.
Du kan klikke på bildene for større versjon og mer lesbart arts-/sortsnavn.

Er du usikker på hvor i hagen dette er - du vet sikkert hvor fjellhagebekken starter, på oppsiden av den gangveien ser du en Yuccapalme i veikanten, like ved de 3 gamle Magnoliatrærne - og da har du faktisk funnet fram :)

14 kommentarer:

 1. Så mye fint du viser Bille.
  En venninne som er stadig innom botanisk hage i Oslo skal ta meg med på omvisning, men vi skulle vente til i juli.
  Jett om jeg gleder meg, spesielt etter å se de fine bildene dine.

  Først i år får jeg flotte ,,Bille Akeleier,,
  Store og kraftige er de med flotte blomster, i fjor sommer ble de spist opp av noen larver og var ett sørgelig syn, men den som venter venter på noe fint.

  Ha en fin kveld fra Marit.

  SvarSlett
 2. Så mange flotte bilder - må se om ikke jeg får meg en tur dit om ikke lenge. :)

  SvarSlett
 3. Trillium er fortsatt en ønskeplante her. Jeg har én eneste en. Den måtte jeg flytte ifjor som var første året den blomstret. Nå står den og ser ensom ut... En enkelt stilk med sneglehullete blader. Sukk! Tviler på om den kommer til å blomstre. Jeg får nyte bildene her istedet:)

  SvarSlett
 4. Trillium er en vakker plante som flere burde få øynene opp for. Takk for titten! :-)

  SvarSlett
 5. Det var mange flotte trillium som du har tatt bilder av i Botanisk hage.

  Ha en fin fredag!

  SvarSlett
 6. Så mange lekre Trillium!
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 7. Du verden så mange flotte trillium! Skulle vært og sett på dem. God helg!

  SvarSlett
 8. Takk for kommentarer! Jeg har aldri vært interessert i Trillium, sånn egentlig, men må innrømme at det kribler litt. Får sette en langt nede på ønskelisten, sånn at det ikke blir altfor impulsivt :) Nyter feriehagen nå, her er nok å gjøre. God helg videre til dere alle!

  SvarSlett
 9. Nydelige bilder :-) Har ikke planlagt noen tur til Oslo, men om det blir så stikker jeg innom hagen en tur.

  SvarSlett
 10. Sååå flotte Trillium!
  Takk for at du deler. Jeg håper du fant noe fint å bringe med hjem om du var der i dag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Fikk dessverre ikke gått selv, er i feriehagen. Bad timing, men her er det mye å gjøre som ikke kunne vente, for å si det sånn ;)

   Slett
 11. Trillium er en ny sort for meg. Tror jeg kan like den. Fin visning i allefall:) Jeg rakk heller ikke Vårteffet. Har i det hele tatt vært (alt for) lite i nabohagen vår siste tiden. Mye å gjøre i egen svekskehage om dagen vet du :)

  SvarSlett
 12. Hundetann har vært en fasinasjon for hagefolket i sikkert 30 år. Jeg har kun vært avstandsforelsket, og har aldri forsøkt meg på noen av sortene. Mulig det må revurderes. Kanskje det blir litt som å få besøk av Al Pacino. Du beundrer og beundrer, men vil være svært vanskelig å håndtere på nært hold? De er utrolig vakre og spennende. Ser nesten litt farlige ut.. Lykke til i feriehagene deres alle sammen!

  SvarSlett