søndag 13. november 2011

Det lille som skal til

Tenker du også på adkomsten til Munch museet på Tøyen som en nokså fargeløs steinlagt plass med kafebord, mye plen og et par kirsebærtrær som blomstrer en gang på våren? Studerer man innganspartiet litt nærmere så inneholder det selvsagt mye mer, men nå tenker jeg mest på det inntrykket man har når man går forbi.


Jeg ble positivt overrasket i år! to flotte blomsterbed lyste opp som bare det, skikkelig flotte blikkfang som bør ha fått de fleste forbipasserende til å rette blikket mot museet. Jeg ville vel ha husket om de var der i fjor, men kanskje var de bare mye frodigere i år. Det er uansett så flott når offentlige bygg tar seg bryet med å hilse besøkende velkommen på denne måten! Det er ikke veldig mye som skal til for å oppnå en hyggelig effekt!

Hovedaktøren er Rudbeckia, og så er det vel kanskje en floks og Vakkerøye av noe slag.

(Klikk for større versjon)

Bildene er tatt i slutten av september, da var plantene på hell. Nå er de naturligvis borte. Men jeg gleder meg til reprisen til neste år!

Ønsker deg en flott søndag!

4 kommentarer:

 1. Det är bra dom tänker lite på utsidan också. Annars så ser ju inte platsen utanför botanisk hage särskilt förlockande ut alla gånger. Jag har fler än en gång sett uttrycket till mina besök som jag har haft på omvisning, men klart, någonstanns måste ju också cirkusen få plats.. Den rabatten var verkligen ett plus :)

  SvarSlett
 2. Hei Mia! Det var en gang et forslag om å legge gaten (Finnmarksgata) under lokk, sånn at det kunne bli sammenhengende park/grøntområde mellom Botanisk hage og Tøyenbadet, det tror jeg ville blitt utrolig flott, men så trenger man vel noen parkeringsmuligheter også. Synes uansett det er et veldig grønt og åpent område :D

  SvarSlett
 3. Det skal ikke så mye til for å gjøre verden triveligere!

  SvarSlett
 4. Enig med deg Bille. Det er veldig flott når offentlige bygg tar seg bryet med å holde bed og krukker i god stand! :-) SYnd det ikke ble noe av forslaget om å legge Finnmarksgata under lokk. De kunne jo ha bygget et underjordisk parkeringsanlegg i samme omgang ;-) En by må jo ha biltrafikk og parkeringsmuligheter, men det hadde vært så hyggelig om vi kunne fått både i pose og sekk ;-)
  Ha en fortsatt riktig fin høstuke!

  SvarSlett