fredag 13. mai 2011

Startskuddet har gått

Endelig er jeg ordentlig i gang med styr og ståk på balkongen! Det er herlige tider! Men det er også litt av et prosjekt hver vår, og det er det to hovedgrunner til.

For det første gir jeg dessverre blaffen i å rydde og ordne der ute før vinteren. Hver vår forstår jeg at det hadde vært mye greiere hvis jeg hadde tømt krukker med sommerblomster eller annet dødt høsten før, så ville det blitt mindre mas om våren. Det skal jeg jammen gjøre til høsten i år. Kanskje...


For det andre er balkongen så liten at det krever en katts smidighet å manøvrere ditt og datt. Må innrømme at det er et par år siden den smidigheten var inntakt, men etter litt sjauing husker jeg jo hvordan logistikken  bør være. Det er rett og slett for mange ting der ute, men man lærer seg jo til å ta noen snarveier etter hvert. jo ikke blankpolere hver eneste teglstein heller da :-)

Det blir ikke noe langt innlegg i dag, men det blir vel mer i løpet av helgen, siden jeg har begynt å plante og herde og alt det der. Det er jo nå jeg ser hvor akutt det er med enda en tur på hagesenteret...  På bildet er en Bacopa kommet opp på veggen. Ikke noe informasjon på potten, og heller ikke mye å finne på nettet. Har aldri prøvd den før, men tror den skal tåle skyggen bra. Ikke noe prakteksemplar akkurat (ennå), jeg måtte selvsagt velge den ene puslete blå, siden alle de frodige var hvite. Er jo så kjekt å velge noe som skiller seg ut. Angrer litt, for who cares, liksom, haha :-) Men den vokser seg vel til.

PS: Fant litt om Bacopa i bloggen Hagekroken, innlegget er fra 2008 så da skjønner jeg at denne har vært på markedet en stund.

God helg!

5 kommentarer:

 1. Ja, da er det full start og godt med langhelg. Bacopa har jeg hatt i årevis og den tar seg godt ut i sammenplantinger eller alene som hos deg. Ha en knakende god helg!

  SvarSlett
 2. Bacobaen var en fin liten blomst som nok ville bo på din skyggebalkong i sommer. Det er mer styr med balkonger og verandaer enn andre tror.

  God helg til deg!

  SvarSlett
 3. Takk for oppmuntringer :-) Fant forresten en blogg med bilde av en flott Bacopa i krukke. Den skal jeg jammen finne tilbake til og lenke til. Den var veldig mye finere enn den på min balkongvegg, men bildet var sikkert tatt langt ut i sesongen.

  SvarSlett
 4. Bacopa er kjempefin synes nå jeg da!! Alltid litt pinglete i starten, men den gror finfint hele sommeren, så lykke til med den!
  Hyggelig at du stakk innom meg en tur! Angående elvestein - jeg legger enten duk eller tykke aviser under og da er det ganske enkelt å holde fri for ugress.
  Det jeg merker meg er at blader og alt som legger seg nedi blir jo til slutt jord og der trives ugress som kommer flygende. Men jeg er kjapp med å luke jeg da... Noe må man jo gjøre fordi man ønsker et visst resultat:) God lørdag!!

  SvarSlett
 5. Når høsten kommer så er vi litt lei planter, potter og rydding og derfor så blir ting stående. Jeg har det også slik og tenker samme tanke som deg, at til høsten skal jeg rydde, men nei da.....
  Kos deg på balkongen. Håper på bilde!

  SvarSlett