torsdag 14. april 2011

Status for Miniprosjekt 2011

Det er allerede noen uker siden jeg sist skrev om hvordan det går med de 7 sortene som ble sådd i Miniprosjekt 2011. Det var i utgangspunktet kun 5 frø per sort, og det kan det jo neppe bli mange plantene ut av, eller?

Polemonium caeruleum
Jeg skal ikke påstå at miniprosjektet har vært spesielt velykket når det gjelder antall planter. Sannsynligvis resulterer de totalt 35 frøene i 7 planter fordelt på 3 (av 7) sorter. Nå var riktignok ikke målet å produsere flest mulig planter. Alle kandidatene var stauder, og jeg har jo tenkt å begrense egensådde stauder på skyggebalkongen i år. Men jeg fant ihvertfall ut hvilke av de 7 som skal sås i feriehagen i april, uten kuldebehandling.


1. Arnica chamissonis - Veiarnica.
Antall planter: 0. Den skulle spire etter 1-3 mndr, nå er det gått snart 5 uker. Kanskje den trenger kuldebehandling likevel? Drøyer med sådden i feriehagen til i høst.

2. Chelone obliqua - Duehode.
Antall planter: 0. Rett og slett ingen spiring her heller. Drøyer også den til i høst i feriehagen.

3. Heuchera sanguinea 'Firefly' - Purpuralunrot.
Penstemon barbatus
Antall planter: 0. Her kom det en mini-mini-spire, men den fikk det liksom ikke helt til. Sår en runde i feriehagen i påsken.

4. Lobelia cardinalis 'Queen Victoria' - Kardinallobelia.
Antall planter: 1?. Etter 17 dager hadde 2 frø spirt, den kraftigste så ut til å greie seg, men i dag oppdaget jeg at den lå lett henslengt oppå jorden - krepert. Jeg beholder "1?" av rene optimisthensyn. Prøver en runde i feriehagen nå i påsken.

5. Penstemon barbatus 'Cambridge Mixture' - Skjeggrørblomst.
Antall planter: 2. Etter 6 dager spirte 3 av 5. For en drøy uke siden ble de 2 fineste priklet. Den 3. hadde fått en sånn rar sving og lagt seg over kanten, så jeg vraket kandidaturet. Sås i feriehagen.

Sedum spurium
6. Polemonium caeruleum - Fjellflokk.
Antall planter: 3. Her spirte 4 frø etter 6 dager. Priklet 3 av dem for en drøy uke siden. De strekker seg litt etter lyset, men hvert blad skyter fra rotfestet, sånn at planten kan bli fin selv om bladene er rimelig slanke. Jeg er nokså sikker på at de hadde tenkt å bli litt frodigere og tettere, men pytt sann. Sås i feriehagen.

7. Sedum spurium - Gravbergknapp.
Antall planter: 2. Etter 1 uke spirte 2 frø. Har priklet begge, selv om det er stor størrelsesforskjell. Men det er jo greit med en reserve i tilfelle tilfelle. Sås i feriehagen.

PS: Bildene er tatt for ca 10 dager siden. 

4 kommentarer:

 1. Du får ha lykke til med neste såprosjekt ,men det kom jo noe da.
  Jeg har såd en del som ikke kom ,jeg tror jeg var litt tidlig ute så jeg får bare prøve en gang til.
  Ha en fin kveld Marit.

  SvarSlett
 2. Förväntningarna man har på senvintern är många gånger större än glädjen i april. men jag har kommit underfund med att får jag snitt en planta per påse så har jag ivarje fall inte förlorat pengar, bara hopp. jag tycker du har fått bra utdelning, ligger inte stort bättre till jag heller. vi borde ha haft växthus, hela vintern. hoppas det gror några till i feriehagen, och gläd dig för dom du har fått, det andra blundar vi mot :)

  SvarSlett
 3. Oi, jeg hadde glemt at jeg hadde lagt inn publiseringsdato for dette innlegget, haha. Jammen godt det var nesten ferdig. Det betyr vel at jeg før eller siden kommer til å legge ut en kladd... :-O

  I alle fall;

  Mia: jepp, jeg gleder meg over de 7 som har spirt. Hver eneste dag. Og det som ikke har spirt kan jo fremdeles gjøre det.

  Marit: ta vare på såpottene, hvis det er stauder kan det noen ganger ta en ekstra sesong før de spirer.

  SvarSlett
 4. Jeg har også sådd en del som ikke har vist seg. Nå har jeg gitt opp for i år, og ganske enkelt fortrengt hva som ikke kom :-) Lykke til med sådden i feriehagen!

  SvarSlett