mandag 28. februar 2011

Hvor er balkongfolket?

Som så mange andre hagebloggere, laget jeg en liste over andre hageblogger som jeg følger litt med på. Litt fordi bloggen min trenger innhold i starten, litt fordi det er praktisk med en sånn liste for min egen del, men aller mest fordi jeg tenkte at det er sikkert kjekt også for deg. Etter noen klikk innså jeg imidlertid at listen ble nesten lik tilsvarende lister på alle andre hageblogger - og hva blir da poenget med min bloggliste? Hm, gruble litt.

Etter å ha tenkt ferdig, bestemte jeg meg for å dele blogglisten min opp. Her på Skyggebalkong-bloggen skal du selvsagt finne andre balkongblogger øverst på listen! Jo smalere innhold, jo bedre grunn har du kanskje for å huske bloggen sånn at du titter innom igjen. Så jeg satte i gang med å lete etter andre balkongblogger!

Det var da jeg begynte å lure på hvor det norske balkongfolket befinner seg. Etter noen søk på nettet fant jeg nemlig veldig mange svenske balkongblogger, men ingen norske. Noen få norske bloggere har riktignok et enkelt innlegg med tittel a la "Balkongblogging" hvor de beskriver hvordan det er å sitte inntullet i et pledd med laptop på fanget, mens bloggen deres forøvrig handler om helt andre ting. I de svenske balkongbloggene handler det om alt fra såing av frø til balkonginteriør.

Bladet "Hagen for alle", som er basert på en god del svensk stoff, skriver om balkonghaging langt oftere enn norske Hagetidend. Nå kan jeg selvsagt ha oversett en artikkel eller fem, men jeg mener at det er en klar forskjell på de to. Mens balkongblogging nærmest er blitt et begrep i Sverige, ser det ut til at vi i Norge mangler en tilsvarende balkongkultur. Svenskene vinner altså sånn omtrent 3-1 på balkongfronten!

I perioden 1925-1965 ble det bygget 100.000 balkonger bare i Oslo, burde det ikke da finnes minst to norske balkongblogger? Dette fikk meg faktisk til å føle meg litt alene, her i skyggen.

Hvorfor denne tydelige forskjellen, når vi ellers er nokså like? Er det fordi flere av oss bor med tilgang til egen hage eller nære grøntområder? Fordi vi vil ut i naturen istedet for å sitte på vår balkong? Jeg vet ikke, men det gjør meg litt nysgjerrig.

Du som er så heldig at du har en norsk balkong, del den med oss, da vel! :-)  Hvis du har en hageblogg med en del innlegg om balkong eller terrasse er det bare å si fra så legger jeg selvsagt bloggen din til det som er ment å bli hovedlisten her hos meg. Tips meg også gjerne om andre skandinaviske balkongblogger!

2 kommentarer:

  1. Skal i alle fall spre budskapet til de jeg vet om med en grønn balkong :-)

    SvarSlett
  2. Interessant det du fokuserer på her. Selv hadde jeg 5 mål hage og enebolig i 27 år, nå har jeg ca 1 mål og leilighet i firemannsbolig, det neste er vel balkong-hage. Merkelig at ikke fler har en blogg med gode tips, råd, eller enkelt nok litt småprat om det å ha balkong !!! Lykke til med jakten på balkong-bloggere.

    SvarSlett