lørdag 25. juli 2020

Forventninger på balkongen

Bare grønt i dag! Ikke engang så mye som en blomsterknopp, men siden jeg ikke vet hva som vil skje framover er det jo lov å være optimist :)


Jeg har Dahlia på balkongen igjen. Det gikk ikke så bra det året jeg sådde frø her i byen og hele balkongen ble fylt med slynggeorginer, som riktignok maktet å sette et par knopper før frosten kom. I år tok jeg med noen bittesmå knoller fra en krukke i feriehagen. De hadde allere grønne skudd da de ble pottet opp og satt ut på Skyggebalkongen.

Bladverket er nok ikke perfekt, men det er mange skudd og veksten er relativt tett og fin. Siden det ennå er bare medio juli, er jeg spent på om de rekker å blomstre. Disse sortene er nokså små og blomstene er enkle, som betyr at de er blant de tidligste i feriehagen.


En annen som jeg er litt spent på er Blomsterbuskbalsamin (Impatiens balsamina 'Tom Thumb'), som ble sådd for første gang i år. Den på bildet over er det flotteste. Den ble toppet for en måneds tid siden, så blomstringen ble sannsynligvis litt utsatt, men så blir det forhåpentligvis desto flere blomster når den først kommer i gang. Ennå ser jeg ingen knopper, men det ser ihvertfall ikke ut til at den mistrives i skyggen.

Det er litt rart at de plantene som står i feriehagen er veldig mye mindre. Forresten er det også litt rart at dette eksemplaret er veldig mye piggere enn sine søsken som står og sturer i andre krukker like ved. Ikke alltid lett å bli klok på plantene, nei... ;)

Fin helg!

2 kommentarer:

 1. Enig i at det ikke lett å bli klok på planter:-)
  Her har vi noen hosta som skulle vært en meter i diameter, som knapt kommer opp av jorda...
  Spennende å se om det blir blomstring hos deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt om det blir som ddet står på merkelappen, men så er det jo litt spennende når ikke alt kan tas for gitt :) Her blir også resultatene ganske forskjellige fra år til år, prøver å finne ut hvilke sommerblomster som er greiest, men må teste dem i flere år for å unngå unntaksårene. Et dårlig år trenger ikke å bety at de neste 10 blir dårlige.

   Slett