mandag 20. juli 2020

Årets balkongsesong

Jeg skal ikke skryte på meg noe som helst. Jeg skal heller ikke skylde på at Korona førte til frøsåing 4 uker etter skjema, eller at balkongen måtte greise seg selv i to uker uten vanning mens det var 30 grader i alle fall den første uken. Ikke bare enkelt i år, altså, men so what?


Gleden over å ha en bitteliten grønn oase er jo fortsatt der, selv om det er få andre farger enn grønn. At enkelt krukker allerede har "surnet" og burde vært byttet ut med en stueplante eller to, er heller ikke et stort problem. Noen knopper er på gang, og i år sådde jeg bare nye sorter så det blir i alle fall kjekt å finne ut om noe bør gjentas til neste år.


Petunia trives veldig greit på Skyggebalkongen, og i år skulle jeg liksom være litt drustig og velge en annen sort enn den jeg har hatt i mange år. Hvorfor jeg valgte en nokså pregløs lysegul variant husker jeg ikke. Noterer at det kan være greit med litt sprekere farger på den eneste sorten som garantert kommer i blomst...

Fin ny uke, der du er! :)

3 kommentarer:

 1. Viktigst at det er grønt, da! Finnes ikke noe tristere enn en balkong med visne planter. Petuniaen din lyser jo opp i mørket.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Hei! Lysegule petunia må jo lyse fint opp i skyggen. Jeg synes det er fint. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Jo, det er jo bra at petuniaen i alle fall trives :) Kunne vært verre. God helg!

  SvarSlett