tirsdag 2. juli 2019

Moderat balkongfest

Skyggebalkongen går litt for lut og kaldt vann i år. Antall krukker holder mål, men innholdet er altså rimelig moderat. Dessuten vokser det meste uvanlig tregt i år. Er det fordi jeg er litt slapp med heiingen? Petuniaen som tidligere år har blomstret før utplanting i mai, er i år såvidt etablert med voksende rosetter, men det er ennå lenge til blomstring. De var mindre enn normalt allerede før utplanting, så jeg kan ikke skylde på været...


Bildene er noen dager gamle, men det er fortsatt bare Zinnia som blomstrer. Hyggelig sort med fargeblanding - om enn litt små blomster, så det er en viss spenning i å se hvilken farge den enkelte planten byr på. Dessverre kom det noe skurr på de fleste Zinnia plantene i starten, flere av dem kreperte helt! Aner ikke hva det skyldtes, eller om repsalier fra undertegnede hadde noen betydning - de tok seg liksom litt sammen og med litt flaks vil i hvertfall noen overleve sommeren.


En nokså stri horisontal regnskur i forrige uke slo det meste flatt på Skyggebalkongen. Som vestlending tåler jeg litt vind, men årets planter fikk nok et mer anstrengt forhold til vindkastene.


Det endte bra, men det hengende villnisset, som det er masse av på årets balkong, har fått en alternativ fasong. Nesten som en ny og uventet hårklipp.

Jeg lar balkongen gå seg til mens jeg svinger innom feriehagen. Juli starter med 12 grader og regn, men det blåser ihvertfall litt mindre enn på Skyggebalkongen. Enn så lenge.

Fin juli ønskes!

7 kommentarer:

 1. Det ser da absolutt ut til å være en upåklagelig feststemning, til tross. Kanskje alt bråket i bakgården hos oss har overdøvet heiingen din noe:) På balkongen min ble festen avblåst for lengst. Satser på Enerhagen i år.
  Håper du nyter feriehagen din. Riktig god sommer.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Smart å satse på Enerhagen! Det skal jo uansett ikke så mye til for at balkonglivet kan være et hyggelig avbrekk om du tar en bypause. Gleder meg stort over å gå forbi oppgangen din, det blomstrer så flott og jeg aner hvem som har hatt en finger med i spillet ;) God sommer!

   Slett
 2. Her har vi terrasse med mye sol, og jeg syntes alt ser smått ut i år, og vokser litt tregt. Men mye vind, kraftig regn og lave temperaturer må vel ta skylden....
  Ha det fint i feriehagen/Eirin

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har vært en litt rar og treg sesong. Nå er jeg i feriehagen, og her er det noe som er større og frodigere enn noen gang, mens andre planter omtrent har stått i stampe siden sist jeg var her - for 4 uker siden... God sommer blir det forhåpentligvis uansett :)

   Slett
 3. Det er stor kontrast til sommeren i for i hvert fall. Tenker balkongblomstene kommer til å ta godt i mot deg når du vender hjem fra feriehagen. Da har de sikkert savnet deg og føler behov for å gjøre seg litt til. (Og så er det jo lov å håpe at varmen dukker opp etter hvert) Nyt ferien, hagen og sommeren.
  Hilen Gerd Ellen

  SvarSlett
 4. Syns ikke zinnia er så enkle å få til, de vokser utrolig tregt i starten, men de jeg fikk av deg kom seg godt i fjor og stod lenge. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Herlig Willy - du skriver så godt! Likte den nye sveisen til plantene - ha ha. GOD SOMMER TIL DEG!

  SvarSlett