torsdag 26. november 2015

Novemberblomstring

Det er allerede et par uker siden feriehagen ble stengt for vinteren. Da fantes det faktisk endel restblomstring, og jeg knipset noen for å dele med dere. Og hva skjer? Jo, jeg glemmer hele blomstringen og er istedet opptatt med å sende lange blikk ut på Skyggebalkongen hvor jeg ikke har adgang på grunn av pågående vedlikehold, men hvor det skjer fint lite.

Så selv om disse blomstene nok ikke finnes lenger, så er det jo ennå november :)


Dvergpoppelrosene (Lavatera 'Dwarf Pink Blush') er kommet for å bli i feriehagen. De setter frø som jeg høster inn og sår neste år. Etter et par sesonger ser det ut til at de er nokså frøekte. For min del er det høyden som er gunstig, for disse trenger ingen oppbinding.


Vår trofaste venn Løvetannen svikter ikke, selv ikke i november. Det er imidlertid bare i november at de blir fotografert. Eller nei, i juni og juli også. Egentlig en feiende flott blomst...


Geranium 'Crystal Lake' har jeg blogget om før. Den har hatt lang sesong i år, pg ihvertfall hos meg vokser den så "slengete" og spredt, i motsetning til de mer normale, tette tuene, at jeg ikke legger merke til visne blomster. Målet er å dele den, eller finne frøplanter, for jeg vil gjerne ha denne overalt i feriehagen!


Også Primula blomstrer i november. Denne var ny i hagen i år, og blomstret da den var i salg, så kanskje den bare ikke helt har gått seg til med normale sesonger ennå? Jeg har fått sansen for Primulaene, de ulike sortene ser ut til å leve sine egne liv, og det er nesten alltid en sort som blomstrer.


Det ble rikelig med Blodber i år. Dette bildet viser ikke akkurat omfanget, for de vokste flere steder og de fleste var nok mer blomsterrike enn dette , selv i november. Blodbeger har vist seg å være en ganske tøff plante, men så er det mild sone i feriehagen.

Sånn, snart er november unnagjort :)

Ha en fin ukeslutt!

4 kommentarer:

 1. Hei!
  'Crystal Lake' er nydelig. Skjønner godt at du vil ha flere av den. Primula har jeg også fått øynene mer og mer opp for. Det er så mange forskjellige. I fjor plantet jeg etasjeprimula. Den har blomsterrosetter i flere etasjer. Veldig fornøyd med den.
  Fin ukeslutt! Anne

  SvarSlett
 2. Du milde november! Fru 'Crystal' traff meg midt i Storkenebb-hjertet. Virkelig vakker. Jeg kikker litt bekymret ned på verandaene deres jeg også. Ser rimelig stille ut. Litt mer aktivitet på ene langsiden ser det ut til. Håper det blir høytidelig åpning iallefall før vårsesongen hos deg. Ha det godt.

  Jannicke

  SvarSlett
 3. For et flott lys på blodbegerbildet!
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Fin novemberblomstring! Kanskje det ikke har vært frost i feriehagen din ennå? Utrolig hva noen blomster tåler!

  SvarSlett