fredag 30. oktober 2015

Siste dans for georginene

Jeg er en tur i feriehagen for å vinterstenge. Heldigvis stopper jeg lenge nok til at ikke alt må gjøres i full fart - før jeg går i gang rekker jeg å nyte sesongens siste restblomstring.


Det har vært et litt annerledes georgineår, hvor det spratt opp høye sorter der hvor jeg trodde jeg plantet de lave, og hvor flere som ble delt opp viste seg å være andre sorter enn jeg trodde. Litt kaos med andre ord. Den svakt oransje på bildet finnes imidlertid bare i ett eksemplar, Den drøyde til oktober før den fant det for godt å blomstre. Heldige meg fikk med meg innspurten!


Høsten er ennå ganske mild, selv om det begynner å dra seg til om nettene. Men selv om det er endel blomster igjen i det største georginebedet, er blomsterfargen svakere. Sorter som normalt er sterkt røde blir ganske blasse så sent i sesongen. Det er egentlig litt dumt når jeg skal studere nye frøsådde sorter for første gang.


Fremdeles finner insektene mat i georginene. Egentlig er det ganske fantastisk, om to dager er det tross allt november! Humlene er imidlertid borte vekk.

Om et par dager skal alt graves opp for vinteroppbevaring. Det tar lett et par dager å få opp alle knollene, og i år må jeg nok bli flinkere til å merke. Og neste år skal det bli et eget bed for alle ukjente - for noen blir det nok i år også, helt sikkert!

God helg!

6 kommentarer:

 1. Det er utrolig at georginene blomstrer fortsatt!

  SvarSlett
 2. Lit kaos her det lett for å bli, (også) i georginesamlingen. Her er blomstringen omsider over, etter litt for mange frostnetter.
  God helg!

  SvarSlett
 3. Hei! Jeg liker litt kaos. At det kommer opp noe annet enn det jeg trodde. Tenk at det ikke har vært frost i feriehagen din. Fint at du kan nyte dahliane før du må ta dem opp. Her ligger knollene i kjelleren og venter på våren.
  God arbeidshelg! Anne

  SvarSlett
 4. Har lett for å bli litt kaos med georgine knollene hos oss også...Men litt kaos er fint :-)
  Flott at du fikk med deg slutten av blomstringen i feriehagen .
  Ha en fortsatt fin helg.

  SvarSlett
 5. Så flott de blomstrer ennå, til neste år skal jeg lage et georginebed, i stedet for å ha dem i krukker, tror jeg.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 6. Hei! Er i full gang med å høste dem inn nå. I år tar det lang tid, men heldigvis er høstværet fortsatt bra. Mer om det snart :)

  SvarSlett