onsdag 23. september 2015

Ensom Blodbeger

Ja, den som trodde at jeg allerede har lagt inn blogge-årene for vinteren tok feil. Jeg har muligens gått i frø for i år, men har ihvertfall noen bilder å dele fra tidligere i sesongen som kommer i bedagelige drypp framover.


Den som trodde at vedlikeholdsarbeidene her på Skyggebalkongen ennå ikke er kommet i gang, til tross for at jeg fikk beskjed om å rydde balkongen medio august, har derimot helt rett! Her har det ikke skjedd noe som helst, og jeg synes selvsagt det var dumt at jeg skar ned blomstrende planter og tømte krukker og kar for lenge siden. Akkurat nå er det jo snart sesongslutt uansett, så jeg har ikke tenkt å beklage meg verken til styret, entreprenøren eller til enda høyere makter.

Den eneste planten som til en viss grad har tatt balkongstemningen med inn i stuen, er Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineus). Den står i vinduskarmen med espalier og det hele. Noen få blomster fantes da bildene ble tatt, mn i dag er det ingen blomstring, bare frisk tilvekst av grønt. Det pynter jo uansett litt opp i slutten av september.

Ha fine høstdager!

7 kommentarer:

 1. Hei!
  Jammen er du en tålmodig kar.
  Kanskje du kan klare å overvintre den i vinduskarmen. Overvintra en i kjelleren i stummende mørke en gang. Den overlevde.
  Fine høstdager til deg også! Anne

  SvarSlett
 2. Det skal være mulig å overvintre boldbeger, har du prøvd det en gang ?

  SvarSlett
 3. Jeg må se til å skaffe meg blodbeger igjen. Så fine.
  Jeg overvintret et par stykker i kjelleren i flere år. Men til slutt døde de.

  SvarSlett
 4. Her var noen fine kommentartips. Jeg har en blodbeger også som blomstrer nå. Tok jammen tid i år. Kanskje jeg skal prøve å overvintre den? Da blir det tidligere blomstring til neste år!

  SvarSlett
 5. Jeg overvintret en blodbeger sist vinter. Vil ikke si at blomstene kom tidligere, men i den kalde sommeren kom det i hvert fall blomster og den er kraftigere enn årets frøsådd.
  Hilsen ingeborg

  SvarSlett
 6. Blodbeger er utrolig flott. Jeg hadde i fjor, og må ha igjen til neste år.
  Ønsker deg en fin høst på balkongen.
  Klem Vivi

  SvarSlett
 7. Hei og takk for kommentarer - litt forsinket. Jeg har overvintret blodbeger tidligere. Se knappen "Kontoret" i toppmenyen, der hadde jeg samme plante i 3 sesonger. den ble riktignok ikke så fin siste sesong, men det skyldtes nok at den ikke fikk ny jord hvert år, bare litt gjødsel i vannet.

  SvarSlett