fredag 11. september 2015

Fantastiske orientliljer

I feriehagen er det definitivt sensommer, men ennå er det knapt et eneste gult blad å se på trærne, og de siste dagene har det til og med vært varmt og vindstille.


I fjor hadde Lilium orientale 'Salmon Star' 10 blomster pr stengel, men i år er det hele 16 eller 18! Disse liljene er egentlig ganske lave og skal passe fint i en krukke, men i feriehagen fikk de lyst til å strekke seg over meteren.


Det fantastiske med så mange blomster pr stengel er, rent bortsett fra at de for tiden nesten overgår georginebedet, at blomstringen pågår i lang tid. I september er det dessuten litt kjøligere, så det går nok ennå en uke eller to før siste knopp har åpnet seg.

Og den som studerte det øverste bildet grundig, kunne oppdage både gule og blå linselus.


Geranium 'Crystal Lake' er en flott sjarmør, synes jeg. Den har en litt annerledes voksemåte, ihvertfall hos meg, ved at den kan klatre litt i andre planter for å koppe opp i lyset. Dermed klatrer den litt i de to liljene også.


En som ikke klatrer, men når god høyde på egne bein, er Kjempealant (Inula). D.v.s. jeg fant vel ut at denne egentlig ikke er en Kjempealant, men siden jeg hadde kalt den det i flere år, fortsetter jeg nok med det :)

Det går mot slutten, snart vender jeg nesen mot Skyggebalkongen igjen. Det blir spennende å se om vedlikeholdsarbedet er i gang!

God helg!

6 kommentarer:

 1. Makan til flotte liljer! Geranium 'Crystal Lake' er en av mine storkenebbfavoritter :)

  SvarSlett
 2. Det var flott liljeblomstring! Likte kjempegodt storknebben din og det gule bustehuet også!

  SvarSlett
 3. Fantastisk flott i feriehagen. Så nydelige liljer. Her er det virkelig snakk og "grønne fingrer". Ha ei fin uke og lykke til på Skyggebalkongen.

  SvarSlett
 4. Takker - litt sent - for hyggelige kommentarer!

  Liv: De grønne fingrene tar jeg ikke helt til meg. De liljene var vel det største wow'et i feriehagen i år, og sannsynligvis de eneste jeg ikke har gjort noe som helst med. Helt greit det også, naturligvis :)

  SvarSlett