onsdag 10. desember 2014

Så vakre når de sover

Det er ikke mye der ute som er grønt i disse adventstider. Og ikke er det noe særlig lys der ute heller, nå som vi nærmer oss årets aller mørkeste døgn.

For det er mye som sover akkurat nå. Fra bedagelig nedstressing til dyp dvale. Så praktisk at de sover mens det uansett er kaldt og mørkt!


Også gresset tar seg en pust i bakken. Noen dager er det hvitstripet av rim. Da er det ekstra gøy å ta en tur i parken og løpe gjennom det stripete landskapet, i tunge sko. Og brått kommer litt dårlig samvittighet - det var visst noen som skrek - Au!


Og noen har latt seg pynte, som om det var et likskue. For det finnes jo ikke lenger noen inni der, borte vekk! Når våren kommer er det bare muld tilbake. Trodde du - ha! For muld har kraft. Muld kan bli til noe fint som du ikke ville vært foruten!

Om bare fem-seks måneder...

Nyt adventsdagene så lenge!

7 kommentarer:

 1. Hei! Nå er det himla mørkt. Glemmer at det er så ille på disse ider, men nå er enden på at det mørkner, snart over.
  Løvmuld er rett og slett en skatt. Blir alltid forundra at hagerester etter en stund, blir nydelig jord.
  Jeg vil si om fire- fem måneder...
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 2. Rim på gress og blader er vakre om vinteren, mens vi venter på vår.

  Ha en fin adventstid!

  SvarSlett
 3. Mye skjønnhet i naturen i dvaleperioden også! Da jobber mikrolivet for at alt det visne skal bli fin muld :-)
  Ha en fin førjulstid!

  SvarSlett
 4. Nydelig med frost! Her ved kysten har vi bare hatt frost et par dager, men håper det kommer litt snart for det pynter opp :) god advent!

  SvarSlett
 5. Har man anledning til å kikke seg rundt den lille stunden det er lyst nå, er det egentlig mye vakkert å zoome seg inn på. Spesielt om solen dukker frem og glitrer i rimfrost og frossent landskap. Men man kan nesten ikke blunke... for straks blir det skumt igjen. Jeg gleder meg til solsnu og nytt (hage)år :)
  Til neste års mirakler som skal få presse seg tvers gjennom gammelt løv og planterester... Åh, som jeg gleder meg :)))
  Ha en koselig advent og tråkk varsomt på det frosne gresset.

  SvarSlett
 6. Hei dere, og takk for hyggelige kommentarer :) Det blir godt med solsnu, ja, men samtidig er jo vinteren bare såvidt begynt, så da blir det vinn-vinn framover - både mange vintermotiver OG mer lys - jippi:)

  SvarSlett