mandag 1. desember 2014

Litt om trepleie og sånn

Det vokser ingen trær her på Skyggebalkongen. Jeg må nok innrømme at jeg faktisk har sådd trær her tidligere, men får vel være fornøyd med at de ikke vokste opp ;)

Nede på bakkenivå står det derimot flere trær, poppler tror jeg det er, og i forrige uke dukket gartnerne opp som hver høst beskjærer trærne. Siden det jo ikke er så mye å blogge om fra en balkong i desember, rotet jeg fram kamera i en fart, gjemte meg bak potteplantene og knipset i vet. Jeg ble litt forfjamset da blitzen gikk av på første forsøk, men heldigvis stod de uniformerte med ryggen til ;).


Har du en hage så har du sikkert også noen trær. Og da kan det jo tenkes at du trenger å kutte litt her og der, enten nå eller til våren. Og hvis du ikke skal beskjære noe som helst, synes du kanskje at trær er flotte og viktige - vi er greier oss faktisk dårlig uten trærne!

Jeg fant et fint og informativt hefte på nettet som tar for seg byens trær, kanskje noe å kose seg med mens du nyter kaffen din og sesongens første småkaker? Klikk her for å se...


7 kommentarer:

 1. Trær i nabolaget og i byer er viktige for meg også. Takk for frøene, de har kommet vel frem!

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 2. Hei! Heftet er lest - veldig interessant. Så en gang i Botanisk hage noen som drev med beskjæring. De hadde bare tau til sikring og nærmest danset fra grein til grein. Det var utrolig fascinerende å se på.
  God kveld! Anne

  SvarSlett
 3. Jeg festet meg spesielt ved størrelsen på søyleeikene i lenken din.
  Søyleeik er det treet jeg er mest glad jeg plantet for mange år siden. Men jeg visste ikke at de kan bli så høye.

  SvarSlett
 4. Kjekt med lift når en skal beskjære! Jeg kunne trenge det på fruktrærne - og det sier litt om hvor flink jeg har vært til å beskjære før...

  SvarSlett
 5. trær må en ha! Liker spesielt godt de med frukt på jeg da :) Ha en fin uke!

  SvarSlett
 6. Felestakk for kommentarer :) Jeg blir aldri lei av å studere trærne rundt om. De bidrar så sterk til årstidene, fra irrgrønne skudd om våren til bladfelling om høsten. Noen ganger er det vakrest når de er nakne og selve strukturen kommer bedre fram. God fredag til alle! :)

  SvarSlett
 7. Tusen takk for at du gjorde oppmerksom på brosjyra om trea i byen!

  SvarSlett