torsdag 18. desember 2014

Stell av juleplantene

Så raser dagene avgårde og juleplantenes innrykk er godt og vel i gang. Og da får det vel bli en bloggpost i år igjen om stell av disse levende gjestene våre.

Selv om du ikke har planer om å beholde juleplantene til evig tid, er det jo kjekt om de trives godt de ukene du har dem på besøk. For eksempel blir plantene mindre glade for å fryse på vei fra butikken og hjem til deg, generelt bør de ikke utsettes for temperaturer under 15 grader. Også greit å huske på hvis du skal gi bort juleplanter, som mange jo har som tradisjon i disse dager.

plantesentralen.no finnes en grei oversikt med info og tips om de mest brukte: Julestjerne, juleglede, azalea, amaryllis, svibel og julekaktus.


Ønsker deg en god og ikke minst trivelig innspurt fram mot jul! Nesten en hel uke igjen, og den går vel omtrent like fort som den pleier :)

6 kommentarer:

 1. Hei! Det er deilig med farger nå. En gang så jeg en en julestjerne som var minst 150 cm. Den hadde det nok ikke så varmt og et stort vestvendt vindu. Den var fin. Har prøvd å få dem til å overleve, men lykkes ikke.
  Trivelig innspurt til deg også! Anne

  SvarSlett
 2. Ja det er jo hyggelig at de lever lenge nok til å glede oss gjennom jula:) Jeg er ikke så god til å ta vare på juleblomstene. Tror det er fordi jeg blir litt lei dem. Ei julestjerne hadde jeg i ett år, men den ble bare grønn i bladene. Ha ei fin førjul!

  SvarSlett
 3. Kjekt med sånne tips :) Her er det skrale dager og alle blomster som trenger litt ekstra stell går usikker fremtid i møte i dette huset :) Får vel prioritere dem nå i jula! God jul!

  SvarSlett
 4. Det er vel like greit om juleplantene ikke varer evig, ja, men har man et ekstra vindu så skader det jo ikke å prøve. Men det blir nok ikke like tette og dekorative planter året etter, så det kjøpes vel inn nye juleplanter om et år uansett. Har merket meg at det er stor forskjell på julestjernene fra år til år, noen år er de pjusk 2. juledag, men andre år står de fulle av nye skudd når julen takker for seg.

  SvarSlett
 5. Det var en fin nettside!
  Sliter litt med bruk og kast planter, fordi jeg blir så gla i planta - at jeg ikke kan la være det :-). Det er jo pent med frodige juleplanter!

  SvarSlett
 6. Du har gode råd til alle årstider Bille. I år er det kun bukettblomster hos meg, så slipper å ta stilling til livet etter julen:) Ha en fin jul og takk for planter, gode ord og bilder som du byr på. Ses til ny sesong i skygge og sol:) Jannicke

  SvarSlett