søndag 17. november 2013

Mine gamle balkongsko

Jeg hadde en gang et par CAT-sko. Sannsynligvis de beste skoene jeg noengang har gått i. Da de var klare for avløsning var det ikke mulig å få tak i nye av samme sort, sånn som det jo ofte er med klær eller sko av så god kvalitet at man bruker dem hyppig i ett tiår eller mer. Det er vel ikke normen at hverdagssko holder så lenge, og det blir ekstra vondt å skille lag, bokstavlig talt. Når det jubles hver gang sko og føtter møtes, føles skoene etter hvert som en naturlig del av legemet :)

Da var det jo like naturlig at de gamle skoene måtte få ny jobb - som balkongsko. Kanskje ikke det mest opplagte skovalget, litt store og klumpete som de jo er, men når lissene (som faktisk fortsatt var originale) ble fjernet var de lette å tråkke oppi og utav. De løftet opplevelsen av å gå ut på balkongen ihvertfall et halvt hakk :)


Nå har jeg mannet meg opp til et endelig avskjed. Selv om det ikke blir veldig mye tråkking på en bitteliten balkong, har de morkne skosålene omsider smuldret opp, og hver sesong har flere biter falt av. Som du ser på bildet mangler faktisk en god del av sålen - på begge skoene.

Jeg finner nok en erstatning, og jeg innser at jeg kan greie meg med nye balkongsko som ikke blir balsam for føtter og sjel. En æra er over, men balkonglivet skal gå videre.

Jeg tror at mange har balkong- eller hagesko med litt sjel. Hva med deg - har du blogget om dem? Det fortjener de jo!

8 kommentarer:

 1. Alltid litt trist å skille seg av enten med gode sko eller andre plagg som en har hatt glede av lenge. Jeg har hagesko som nå synger på siste verset, men de er ikke blogget om ennå.

  Ha en fin søndag!

  SvarSlett
 2. Livets gang. Nokon kjem og nokon går. Har aldri tenkt at mine hagesko er noko å blogge om men eg har også eit par knallgode hagesko som eg ikkje klarte å finna god erstatning for.... Men i hagen er dei i bruk !! Og gode er dei !!

  SvarSlett
 3. Morsom ide! Både sko og klær er gjerne ofte avlagte ting når en jobber i hagen/på terrassen - yndlingstingene som er blitt for slitt til annet bruk.

  SvarSlett
 4. Haha.. :D Time to let go!
  Morsomt innlegg. Det blir vel sjeldnere og sjeldnere at vi finner noe som kan vare i årevis. Dessverre.

  SvarSlett
 5. Hei.
  Slike sko er di aller beste, og jeg sliter skikkelig med å kaste slike.

  Ønsker deg en ny fin uke. Klem

  SvarSlett
 6. Så morsomt innlegg. Det ser ut som de er klare for avskjedens time. Fungerer vel dårlig som pottesjuler også - lekker litt mye ;) Veldig bra i hvert fall - mulig jeg må vurdere et blogginnlegg om hageskoa.. Ha en super uke.

  SvarSlett
 7. Hei! Jeg har det sånn ikke bare med favorittsko. Det kan være hageklær som burde vært kasta for lenge siden. Det er bare å håpe at det ikke dukker opp noen når jeg går rundt i dem.
  Mine favoritthagesko kjøpte jeg i fjor på Tveita storsenter til halv pris! Håper de varer veldig lenge. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 8. Hei! Ina Myrstad fra Nordisk Film TV her. Jeg skulle ha pratet med deg angående et hageprogram vi skal lage for TV 2. Kan du kontakte meg på ina.myrstad@nordiskfilmtv.com så snart du har mulighet?

  SvarSlett