torsdag 30. juni 2022

Tidlige gjester på Skyggebalkongen

Kan ikke huske at lusa har ankommet balkongen så tidlig som i år! Bildene er fra ca 15. juni, og jeg som pleier å si at  hvis jeg bare får juni og juli for meg selv, så kan jeg dele plantene med lusa resten av sesongen.


Petunia er og blir en lusemagnet, så det er vel ikke lov å være overrasket heller. Men litt kjedelig er det jo å se at den første blomsten skal åpne seg, men så å oppdage at den er invadert av snyltere. Ikke så mye hyggeligere er det å klippe av hele sngelen heller, men jeg tror det var lurt... Grønnsåpeblandinger med en melkeskvett eller to får andre holde på med :)

Så forresten at noen av  bladene virket litt snåle også, kanskje er det mer i vente... 


Var så heldig å få en  flott blodbegerfrøplante, og den blir nok flott etter hvert, men i år vokser selv blodbeger tregere enn vanlig. Mulig jeg har gitt røttene for tøff konkurranse med å plante flere sorter i samme krukke. Kjenner jeg den rett så skyter den vel plutselig fart - og ennå er det tross alt bare juni.


Ikke tidenes mest spennende sesong her på balkongen, men det er fremdeles håp og vel så det :).

God juli!

3 kommentarer:

 1. Hei! I år har vi vært utrolig plaga av lus fra de første frøplantene. Mange ble lusoffer. Det hjelper heldigvis når de får et uteliv

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Tro det eller ei, men det ble ikke noe større angrep hos meg etterpå. Hjalp nok å fjerne den mest angrepne stilken. 1-0 til meg :)

   Slett
 2. Lus er noe dritt, men det går heldigvis an å få bort, håper det går hos deg også. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett