onsdag 13. juli 2022

Den Luktfrie Duftskjærsminen

 For en del år siden ble jeg bløffet av hagesenteret som solgte meg en duftskjærsmin. Den ble plantet etter nesten alle kunstens regler i feriehagen, og så var det bare å vente til den lille busken fikk noen år på baken. Nok til å overøse hagen med sine flotte hvite blomster og ikke minst den fantastiske skjærsminduften.


I oppveksten stod det en sånn busk i hagen like utenfor soveromsvinduet mitt. Selv om blomstringen jo ikke varer hele sommeren, er det et minne de fleste lett tar med seg videre. Også i hovedstaden stod det i mange år en tilsvarende duftende busk like under soveromsvinduet mitt, og på varme kvelder svevde velduften helt opp til riktig etasje.


Så, skuffelsen var nok ikke akkurat bitteliten da det viste seg at busken i feriehagen faktisk var en feilvare som ikke duftet... Det er ikke så enkelt å grave opp en 4-5 år gammel hagebusk for å reklamere. Mitt eneste våpen var å aldri mer kjøpe en busk av samme forhandler. Det var nok flere enn jeg som måtte ta til takke med det visuelle.


Men - årene går, og selv om jeg fortsatt er lettere irritert over varefeilen, er det i alle fall fint med en hvit blomstervegg.


Og kanskje dukker det opp noe annet å stikke nesen inni litt senere i sesongen.

God sommer - med eller uten duft!

7 kommentarer:

 1. "etter nesten alle kunstens regler"-tji-hi! Duftbusk uten duft, det var jammen litt av en feilvare. Sender litt duft i din retning.

  SvarSlett
 2. Stod en sånn her også, og den må ha vært plantet lenge før din, så det er nok sånn som skjer. Vi har endelig fått fjernet vår, og i fjor kjøpte jeg en ny, som skal ha duft, men den har foreløpig ikke blomstret. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror det tok 3-4 år før min blomstret. Og det var visst ikke bare min som var duftfri, men peil på et større parti akkurat det året jeg hadde kjøpt den.

   Slett
 3. Nydelig er den i alle fall, der den står og blomstrer.

  SvarSlett
  Svar
  1. Får nyte med øynene istedet for med nesen ;)

   Slett
 4. Hm, jeg har fått en duftskjærsmin som ikke blomstrer. Kanskje den ikke dufter heller, da, når/hvis den en gang i fremtiden skulle finne på å komme med en liten blomst.
  Vet du hva dein heter? Min heter La belle etoile.

  SvarSlett