onsdag 6. april 2022

Balkongrydding og grønne overraskelser

 Med frostnetter hele uken er det fortsatt lenge til sesongstart her på Skyggebalkongen. Her en dag ryddet jeg vekk gamle planterester. Gammel jord blir også kastet etter hvert, men p.g.a. logistikk og at jeg ikke har noe større ønske om å snuble i tiomme krukker på kjøkkengulvet den neste måneden, haster det ikke å klargjøre for utplanting.  


Balkongen må så godt som tømmes for å gjøre den minst mulig attraktiv for duene. Hittil har jeg unngått hekking, men jeg vet at de har prøvd seg. Duene liker best å lage redet litt i skjul, f.eks. er en krukke med jord som står under et balkongbord et perfekt sted, lett tilgjengelig for dueparet men ikke symlig for eventuelle farer som flyr forbi. Jeg tror ikke at duer legger egg i en balkongkasse fordi den er nokså utsatt for farer, men i nøden skjer sikkert det også.

I alle fall, i år som i fjor ble jeg overrasket av grønne planterester...


Jeg har jo bare ettårige på Skyggebalkongen, og vinteren har bydd på både frost og null vanning. Så hvordan det da er grønne plantedeler i flere av krukkene aner jeg ikke. Det ser faktisk ut som nokså nye skudd som bare er veldig slappe og lengter etter vann. 


Jeg tror jeg har latt meg lure av dette tidligere år. Jeg lot planterestene få stå sånn for sikerhets skyld, og så viste det seg at det bare var juks og fanteri - roten var død og de grønne greiene vokste aldri.

Så i år kastes det grønne på første opprydding, men jeg må innrømme at det er litt under tvil. Mulig planten er sommerazalea, men jeg noterte fint lite i fjor så jeg er neimen ikke sikker. Og samme kan det være...

Fin påske - med eller uten hage- eller balkongrydding!

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Det er vel godt å komme litt igang selv om temperaturen ikke er den beste om dagen. Moro med disse grønne planteskudden da :) Planter er fasinerende.
  Ja, duer er vel best hekker et annet sted enn på balkongen din.
  God påske!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, sesongstart er alltid fint, selv om det er en stund til høydepunktene. I dag skal det sås balkongfrø, og så følger første inspeksjon av feriehagen = en fin tid! God påske!

   Slett
 2. Gøy med overraskelser på balkongen, men ikke hekkende fugler. Vi hadde et måkepar på balkongen i Kirkeveien, først var det koselig, og så var det ikke så koselig lenger. Fikk ikke brukt balkongen hele sommeren. Fortsatt fin påske, hilsen Ingeborg

  SvarSlett