Hovedstadens botaniske hage har holdt stengt siden 14. mars som Korona-tiltak, og ennå må publikum nøye seg med å studere anlegget fra utsiden av gjerdet. Det er lenge siden mars, men kanskje er bildene i dette innlegget likevel litt aktuelle, ettersom de muligens er blant de siste som ble tatt innenfor gjerdene. På en av mine karantenelufteturer, mens vinteren ennå ikke hadde sluppet taket helt.
Det blir nok mest fokus på trærne, sånn i midten av mars. Og her gjelder gjenbruk, som du ser av adgang forbudt-skiltet i trappen.
Og det er nok å ta av i en hage med mange gamle trær. Jeg vet ikke om de fjerner like mye tremasse hver vinter, men når publikums sikkerhet må gå foran, er det vel stadig noen gamle trær som må passes på.
Ikke et grønt blad å se, men spennende landskap allikevel...
I mars er bedet langs sørveggen på hovedgården et sikkert bet (eller bed, da...). Her får vårvarmen feste aller først, og de mange vårløkene er ikke sene med å strekke hals. Endelig vår!
Jeg er nok av de ytterst få som ikke lar meg fascinere av Duetreet, eller Lommetørkletreet som det også kalles. Blomstringen er en årlig attraksjon, men hvorfor er det ingen som flokker til treet for å beundre de elegante stammene løvet og lommetørklene dekker alt? Mye mer spennende nå!
Frihet kontra innpakket. Tipper at alle er satt fri nå...
Porten er fortsatt stengt, men i dag kunngjør UiO omsider at de jobber med en gradvis gjenåpning av anlegget. Så selv om årets Vårtreff dessverre er avlyst, trenger du ikke å gå glipp av blomstringen i mai.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar