lørdag 22. november 2014

Mini-mini frø-giveaway

Jeg høstet noen frø i feriehagen, og selv om utvalget ikke ble så sprekt, tenkte jeg ihvertfall å tilby det jeg har.

Det ble høstet noen flere sorter, men så var det det med merkingen, da. Kan nesten ikke sende ut frø som jeg ikke er helt sikker på hva er ;)

Vinterløk/Pipeløk (Allium fistulosum)
Dette er en matplante som kan høstes nesten hele året der vinteren ikke er for streng. I feriehagen kommer nye skudd allerede ved nyttår. Blir over halvmeteren høy, setter dekorative blomster som humlene liker, og forsvarer lett en plass i staudebedet. Vokser best i sol.

Allium fistulosum

De hule bladene er myke omtrent som gressløk. Ypperlig å blande inn i salaten, og klipper du ringer blir det jo også dekorativt :)
Så den i potte nå og sett den ut, så er det gjort...


Veiarnica (Arnica chamissonis)
Dette er en staude som vokser vilt i Nord-Amerika. Den er grei å så, og planter du ut 3-4 planter har du en stor tue etter et par år. Jeg mener at mine blomstret år 2, men ble naturlig nok mye frodigere år 3. Støtt den gjerne litt opp så den ikke legger seg over naboen. Tror ikke den er så kravstor, men trives nok best i full sol.

Arnica chamissonis

Den kan bli litt pjusk etter blomstringen, så kanskje passer den best litt i utkanten av hagen eller et sted der andre planter overtar.


Stor stjerneskjerm (Astrantia major)
Kjent staude, dette er den vanlige med lysrosa svøpblader (?) og nærmest hvite blomster. Blir 50-60 cm høy, og bør som de fleste stauder deles/omplantes etter 3-4 år. Fin i bakre rekke i staudebedet, foretrekker halvskygge.

Astrantia major

Astrantia bør sås mens frøene er ferske, så vær rask med å så i en potte som settes ut i vinter. Til våren passer du på å vanne hvis våren blir tørr.


Hvis du vil ha tilsendt frø sender du meg en epost med navn, adresse og hvilke sorter du vil ha. Adressen finner du under profilen min øverst til høyre. Jeg sender ca 30 frø av hver sort til det er tomt.

Frist for bestilling er torsdag 27. november, og så postlegger jeg dagen etter. Jeg spanderer porto.
Ingen spiregaranti, men frøene ser helt fine ut :)

PS: Hvis jeg har nevnt i tidligere innlegg at jeg har blodbegerfrø, må jeg nok opplyse om at frøene jeg høstet dessverre viste seg å ikke være modne.

3 kommentarer:

 1. Det må jeg si.. Her tennes den ene julegaten etter den andre og så gjør du som nissen og deler ut frøgaver :)

  Jeg har vært ute og pyntet pergolaen med lysslynge i kveld. Neste helg er det vel advent, så nå kan bare julestemningen komme :)

  God helg!

  SvarSlett
 2. Hei Bille

  Har sendt deg en e-post.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 3. Frø er postlagt i dag, fredag. Og det ble nok til alle som ville ha. Tvi-tvi! :)

  SvarSlett