lørdag 25. oktober 2014

Frø i bøtter og spann

I alle fall i yoghurtbegre og eggeglass. Du har sikkert også høstet store mengder frø i år. Tørr og lang sommer gjorde at det ble mye lettere å høste tørre frø, og der hvor ikke vinden tok tak satt frøene dessuten på planten nokså lenge etter modning. Med andre ord - ideelt for den som vil høste frø fra egen hage, enten for å så eller for å dele med andre.

Veiarnika (Arnica chamissonis) gikk tidlig i frø i år.

Jeg høstet endel i feriehagen, og jeg regner med å tilby noen av sortene i et senere innlegg. Det blir ingen fantastiske rariteter, men du har kanskje lyst til å prøve likevel.

Vinterløk/Pipeløk (Allium fistulosum).

Vinterløken er blitt større år for år, og satte rikelig med frø.  Jeg tok faktisk frø av vanlig gressløk også, bare fordi jeg jo ikke kunne la være. Men det er vel heller tvilsomt om noen vil så istedet for å kjøpe ferdig plante i matbutikken for en tier.

I feriehuset står det akkurat nå en mengde skåler og krukker med diverse frø og frøhoder til tørking. Jeg husker ikke helt hva, så det får vente til en gang i november.

God helg!

6 kommentarer:

 1. Jeg hadde ganske mange sorter av martagonliljefrø som var nesten modne. Jeg skulle bare en liten tur hjem til Trondheim først.........
  Det skulle jeg ikke ha gjort :-(

  SvarSlett
 2. I år har jeg vært lat og sådd frøa med en gang. Kanskje jeg skal skjerpe meg litt? I vår glemte jeg å så det jeg tørka i fjor, sukk... Vakre frøhoder!

  SvarSlett
 3. Kjekt å samle egenproduserte frø fra hagen, jeg var litt lat og samlet lite frø.

  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Du er så produktiv Bille! Jeg skjønner ikke hvorfor jeg ikke har gått helt i frø i hagen i år. Jeg må nok trene på frøsankning. Skjønner at det er en strålende ide, både til eget bruk og til deling. Neste år. Kan jo ikke lene meg på at naboen holder meg med frø til petunia og blodbeger....eller?? De står forresten fortsatt i blomst på balkongen. Ha det godt da.

  SvarSlett
 5. Frø er så digg! Masse forventninger om neste vår allerede, har sanket masse i hagen av favorittene, og sådd endel i drivhuset. Men jeg sådde litt for tidig, for ruccolaen spirer allerede. Mild oktober altså! Må flire litt for jeg høster også gressløk-frø :)

  SvarSlett
 6. Ha! Er tilbake i feriehagen nå, og jammen var de frøene til tørk dårlig merket... hm, kan nok bli noen overraskelser, ja :)

  SvarSlett