lørdag 16. mars 2013

Opptelling i rugekassen

Det spirer og gror, og det er kanskje den eneste fordelen med at dagene flyr så altfor fort for tiden - det går mot vår!

I år har jeg sådd svært lite i byen. Den store såøkten kommer i påsken. Men det jeg har sådd har ihvertfall spirt over all forventning :-)  Det meste er ment for Skyggebalkongen, men blir det overskudd tar jeg med noen planter til jobb eller feriehagen. Regner med litt svinn framover.

Spiringen er god, og det kjennes helt spesielt når frøene er høstet på egen balkong og i egen hage!

Blodbeger (Rhodochiton atrosanguineum) ble sådd 17.02. og spirte 06.03.  Jeg var litt utålmodig for i 2012 spirte de faktisk etter bare 1 uke. Av 30 frø har jeg nå 43 spirer, så jammen funket det bra da jeg hjalp med pollineringen her på Skyggebalkongen i fjor :-)   Jeg har selvsagt sådd minst 43 frø, men uansett - spireprosenten er svært god.


Det blir mange flere Blodbeger på Skyggebalkongen i år enn i fjor, det er ihvertfall sikkert. Og en del til feriehagen skal det nok også bli.

Atlasblomst (Sommerazalea) (Godetia 'Fruit Punch Mixed') ble sådd 03.03. og spirte allerede 05.03. Av 25 frø er det nå nesten 50 frøplanter, så også her må jeg nok ha drysset på litt ekstra, he-he.


Atlasblomst har jeg sådd i noen år nå, og denne ettåringe favoritten er fin både i kasser og som utfylling- eller kantplante i bed. Sorten jeg startet med er blandet, med fargevarianter mellom hvitt og dyp rødt. Frøplantene på bildet ser veldig strantne ut, og første året jeg sådde dem her i byen kastet jeg frøplantene for jeg tenkte at det ble altfor lange stilker. Men, nå vet jeg at etter hvert legger de seg ned, og blir lubne fine småbusker. Så i år skal intet kastes :-)  I feriehagen skal jeg så mange av disse, men da mest av nyinnkjøpte sorter hvor jeg har bedre kontroll med fargene. Perfekt såplante for den utålmodige siden den spirer veldig raskt.

Praktpetunia (Petunia x hybrida 'Flambe Cascade') ble sådd 17.02. og spirte 25.02. Av 15 frø er det nå ca 15 frøplanter. Er tenkt til Skyggebalkongen, men jeg er spent på om det blir nok lys der til å få noe særlig blomstring.


Jeg er i alle fall superimponert over spireprosenten i år! Nå har jeg jo noen småpotter med gamle lommerusk-frø, som ikke har spirt ennå, men alt som måtte skje i de pottene vil være bonus.

Regner med at det spirer og gror litt hos deg også nå. Ha en fin helg!

9 kommentarer:

 1. Så mye spennende du har i dine "rugekasser". Vi har en fin tid utover :))
  Nyt helgen.

  SvarSlett
 2. Heldig du er med spiringen! Til og med fra egenhøstede frø. Flotte sorter sommerblomster.
  Herlig når det spirer og gror. Da er sesongen i gang :)

  God helg!

  SvarSlett
 3. Så mye spirer du har fått fram!
  Satte atlasblomsten på ønskelisten. Så forøvrig at den også heter Clarkia (syn. Godetia) amoena (hvis noen leter i plantekataloger).

  SvarSlett
 4. Ja, her var det liv i rugekassen! Så kjekt da. Det blir frodig på skyggebalkongen i sommer. Ha en fin helg.

  SvarSlett
 5. Du har virkelig lykkes med spiringen i år! Det er hyggelig å pusle med småplanter inne mens vi venter på våren.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvarSlett
 6. Så mange flotte småplanter du har fått frem, blir spennende å følge med i fortsettelsen...

  SvarSlett
 7. Lover godt for en blomstringsrik sommer på skyggebalkongen :)

  SvarSlett
 8. Her var det mye fint på gang. Spennende blogg du har. Ble fascinert av kontorhagen din. Kreativt!

  Du lurte på herdigheten til Eplemynte. Her hos meg i H6/H5 overvintrer den greit:)

  SvarSlett
 9. Takker for kommentarer! Og jammen vokser det fort når det først kommer i gang. I går priklet jeg 2 av de 3 sortene. I tillegg er det 1 god georginefrøplante som skal få prøve seg på Skyggebalkongen etter hvert.

  SvarSlett