tirsdag 30. mai 2023

Lecakuler i løkstrømpe

For "hundre år siden" kjøpte jeg løk i strømper. Strømpene ble tatt vare på og etter hvert fylt med lecakuler og lagt nederst i blomsterkrukker. Det er særlig smart når sommerblomstene uansett ikke kan nyttiggjøre seg av hele krukkedybden fordi røttene er korte. Da er det faktisk ikke nødvendig å fylle hele krukken med jord. En annen fordel er at krukken blir lettere å flytte på fordi lecakulene jo ikke veier stort. Og ikke minst - når kulene ligger i strømper er det veldig lett å da dem bort når sesongen er over, uten å få med masse jord og røtter.


Nå kan det selvsagt hende at noen røtter lurer seg inn gjennom nettingen, men det er et lite problem. Jord som siger inn kan lett riistes ut.

Det som overrasket meg litt i år, var at disse strømpene som har vært brukt i minst 10 sesonger, ser akkurat like fine ut. Det skyldes nok at krukkene har stått her på Skyggebalkongen, som er overbygd, og dermed blir det lite overvanning. Her er det dessuten færre insekter som kan tenkes å lage hull over litt tid. Tilsvarende strømper brukt i krukkene i feriehagen er ikke lenger like fine, men stort sett fortsatt i bruk.

Nå kjøper jeg løk i løsvekt, men vet at mange sverger til løkstrømpene. Så selv om tipset kommer litt sent for årets krukker, kan du jo begynne å spare strømper til neste år :)

1 kommentar:

  1. Godt med alt som virker. Her har det endelig blitt litt luking i helgen. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett