tirsdag 15. september 2020

Sensommer på balkongen

 Ja, det er allerede medio september, og man må vel være rimelig generøs for å kalle september for sensommer. Men, august eksisterer ikke på bloggen i år, så utover høsten blir det derfor noen tilbakeblikk. Og det har vel aldri noen tatt skade av...

Håper du har hatt en flott sesong og at det ennå er litt å glede seg over!

Årets balkongsesong er ikke over ennå. Det meste er riktignok litt slitent, og jeg har foreløpig ikke tenkt å gjøre så mye med akkurat det. Det kunne kanskje vært lurt å erstatte noen av de tomme krukkene med en og annen stueplante, men sensommeren bød på lus, og det er ikke om å gjøre å spre dem på inneplantene.Uansett, det er fortsatt litt blomstring, selv om det ikke ser sånn ut på bildet over. Trauet til høyre er fylt med hvit Petunia. Den jeg ikke husker navnet på har både hvite og rosa blomster. Og på veggen blomstrer blodbeger + gjøglere i gult og rødt.


Gjøgleren i veggampelen får jeg fortelle mer om senere. Den er ganske fin nå, men har hatt en turbulent sesong både her på Skyggebalkongen og i feriehagen.


Jeg er ikke overbevist om at årets Petunia får fylle balkongtrauet neste år. Og det har ingen sammenheng med at den ble vert for lus i august. Hvitt ble rett og slett litt kjedelig, men ikke minst fungerte den skitten-rosa-gule petuniaen jeg har hatt i mange år mye bedre sånn over balkongkanten, siden den la seg mer ned og ikke var fullt så standhaftig som årets.

Mer fra skyggen snart!

4 kommentarer:

 1. Enda en flott hagesesong som går mot ende, men mye igjen som du sier. Godt er vel det at vi prioriterer sommeren i seg selv i stedet for å oppdatere siden så ofte, håper du nytt en fortreffelig sommer.
  Digger din grønn plåtboks :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Ja det er godt å stulle med planter også uten å skulle dokumentere alt på bloggen. Fin innspurt på din sesong, leste nylig om kjøkkenhgen og du har vel nok å gjøre i disse dager.

   Slett
 2. Jeg har hatt fuksia på veggen i år, for første gang, i skyggen utenfor ytterdøren, den liker seg veldig godt og er større enn noen gang. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg forsøkte noen fuchsia stiklinger for mange år siden, men de likte seg ikke. Kunne kanskje prøve med en voksen plante, men greiere med planter som ikke skal overvintre. Fin søndag!

   Slett