søndag 20. september 2020

Til jul hender det at jeg investerer i en og annen svibel. Når de er avblomstret, setter jeg potten bort og vekk, uten nevneverdig tilsyn fram til våren. Da plantes de ut i bed, om enn litt uten mål og mening - i feriehagen.

I vår ble disse tre svibelløkene med til feriehagen. Men, jeg glemte å plante dem ut, så de ble liggende på et bord i et rom som knapt er i bruk, innpakket i et enkelt kaffefilter.

Gruppeportrett i august

Da sensommeren kom husket jeg omsider at ikke alt var helt som det skulle. Det er det forresten aldri, men planter trenger jo litt jord, vann og sollys. Jeg regnet jo med at løkene var kraftig inntørket, men neida! de struttet der de hadde ligget i omtrent åtte måneder uten en dråpe vann. Flotte superkraftige skudd, knallharde og skinnende blanke. Løkene var ikke like harde, men slett ikke inntørket og hadde nok fortsatt en hel del krefter på lur.

Jeg ble rett og slett litt overrasket over livskraften. Og at det sannsynligvis spiller minimal rolle hva denne gartneren ikke foretar seg, det er uansett plantene som er sjefen.

I dag er det forresten Løkmarked i botanisk hage i Oslo! Det åpnet nettopp men holder åpent utover dagen. Med smittevernhensyn slippes uansett ikke alle fram til diskene samtidig, så bor du i nærheten er det nok fortsatt mulig å finne mange godbiter. Men svibelløkene mine får du ikke :)

Fin søndag!

1 kommentar:

  1. Flotte svibelløker, dekorative i seg selv. Høres spennende ut med marked i Botanisk hage. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

    SvarSlett