torsdag 25. juni 2020

Flotte dager i feriehagen

Det er fortsatt meningen å blogge mest fra Skyggebalkongen, men akkurat nå befinner jeg meg langt unna hovedstaden, og her i feriehagen er det nok litt flere motiver å velge fra enn de nesten 2 kvadratmeterne i skyggen. Men tro ikke at balkongen er glemt, jeg har stadig oftere bekymringer om hvordan det står til med plantene nå som temperaturen har hengt seg fast i 30 grader... Snart får jeg jo svaret på det.

Her i feriehagen er det også noen steder med skygge. På trappen mot nord står de fleste såpottene, georgine-potter og noe annet. Midtsommers er det sol morgen og kveld, men den verste heten midt på dagen er mindre skummel og pottene tørker ikke ut så fort fort.


Krukken på bildet inneholder en revebjelle som står i blomst, men den er mye mindre enn vanlig, og jeg lurer på om det er noe jeg har sådd siden den jo står midt i krukken. En typisk villrevebjelle ville nok vært litt mer vågal og eksperimentell, og sådd seg nærmere kanten...

De små gule og røde blomstene er en Hagegjøgler. Sådde fargeblanding, så den varierer litt. Dette er den eneste av årets frøsådd som er kommet i blomst, og når jeg tenker meg om fant jeg vel en knopp også på Skyggebalkongen kvelden før jeg reiste.

I den grønne kassen finnes mange staudepotter fra tidligere år. De går for lut og kaldt vann, men målet er å potte om de som fortsatt ser ut som noe annet enn ugress, i løpet av denne stoppen.


Fortsatt på nordsiden, revebjeller her også. Syntes det var kjekt at det dukket opp en helt hvit igjen. Har hatt en hvit nesten på samme sted for noen år siden. Revebjeller takler altså en del skygge, og siden de også kan vokse i en nokså liten krukke, kan de kanskje orke en tur til Skyggebalkongen til neste år?

I selve hagen er det en av de egensådde dagliljene som er aller flottest nå. Jeg har ikke noe navn på den, men tror den stammer fra en gammel forfatterhage.


Jeg lurte med meg en frøkapsel som gartnerne i botanisk hage hadde glemt å fjerne. Har notert plantens historie, men så var det dette med å finne igjen og ikke minst forstå egne notater...


Den er mer gul enn oransje, men mye varmere farge enn de vanlige gule dagliljene.


Litt blått speiler siste dagers blå-blå himmel. Dette er en Veronika som jeg nok har sådd, men det må være 5-6 år siden. den er veldig søt og fin når den blomstrer, legger seg utover og bør støttes opp, og etter blomstringen er det lov å skjære den litt tilbake. Tuen burde sikkert deles opp og omplantes, men det gjør jeg jo uansett ikke nå som den blomstrer.


Jeg har også mye Geranium, særlig to sorter gjør gledelig mye av seg. I bakgrunnen skimter du at denne blomsten ikke er helt alene i verden...

Avslutter denne sommerdagen med en trivelig midtsommernatt himmel. Ikke helt midnatt, da, men fint å være her når sommeren er så flott som nå!


Det er meldt mye varmere de neste par dagene. Kan ikke plante ut småplanter når det er så varmt og tørt, men det finnes fortsatt litt å luke. Og etter hvert er det meldt et par dager med regn, krysser fingre og tær for at varselet holder helt fram, for nå er det tørt!

Nyt sommeren!

2 kommentarer:

  1. Du har hatt skikkelig flaks med været i feriehagen i år, kjekt å se at så mange blomster dukker fram fra ugresset du viste tidligere. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk. Måtte det bli flere flotte periode i feriehagen. Gleder meg til nest stopp, da har vel ugresset begynt å trappe ned.

      Slett